A Skandináv lottó Sepsiszentgyörgyön

A Skandináv lottó Sepsiszentgyörgyön

A kézdivásárhelyi Városi Színház 2017. április 5-én 19 órakor Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban (Új stúdió), Kiss Csaba Skandináv lottó című vígjátékát  játssza,  Kolcsár József rendezésében.

Kiss Csaba: Skandináv lottó
A fotó a Városi Színház tulajdona.

Kiss Csaba marosvásárhelyi származású, Magyarországon élő drámaíró és rendező a Skandináv lottó című vígjátékában egy valós történetet, a skandináv lottó főnyereményét megnyerő házaspár életének fordulópontját meséli el és gondolja tovább egy olyan világban, ahol a szerencse könnyen jelenthet balszerencsét.

A Kolcsár József által rendezett előadásban a játék kerül előtérbe. Ez a játék azonban a nehézségből, a fájdalomból és sötétségből ered. Mert hiába hullik az ölünkbe a szerencse, ha érzelmileg nem állunk készen arra, hogy boldogok legyünk. Az előadásban a kisszerű emberek döntésképtelensége, telhetetlensége és haszonleső magatartása kimeríthetetlen lehetőséget kínál a komikus helyzetekre. Kérdés csak az, hogy vajon a 21. században is van megoldása a konfliktushelyzeteknek, pozitív kimenetele a boldogságkeresésünknek?

A vendégjátékra már jegyek kaphatók a Kulturális Szervezőirodában.

Jegyek ára felnőtteknek 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.