A Sirály bérletszünetben a Csíki Játékszín műsorán

A Sirály bérletszünetben a Csíki Játékszín műsorán

A Csíki Játékszín január 20-án, vasárnap 19 órától bérletszünetben játssza Borisz Akunyin Sirály című darabját. Az előadást Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója rendezte.

Borisz Akunyin darabja Csehov Sirályának zárójelenetével indul. A mű a csehovi drámaiság és a bűnügyi elbeszélés ötvözete. Már-már fekete komédia. Vajon mi történik a Sirály híres zárójelenete után?

Csehov posztmodern újragondolása, az eredeti mű hagyományos, lineáris kronológiáját is megbontja: az eredeti dráma utolsó jelenetét követően Trepljov halálának – mely Akunyin változatában gyilkosság, nem pedig öngyilkosság eredménye – felderítése ismétlődik meg többszörösen. Amellett, hogy Akunyin ezzel sajátosan megjeleníti a szövegben a posztmodern önmagába visszatérő, ismétlésen alapuló időkoncepcióját, egyben a krimi műfajának legalapvetőbb sajátosságát is ironikusan kiforgatja.

Borisz Akunyin

SIRÁLY

Szereplők: ARKAGYINA: Fekete Bernadetta; TREPLJOV: Vass Csaba; SZORIN: Lőrincz András Ernő; DORN: Bogdán Zsolt/ Kozma Attila; TRIGORIN: Puskás László; POLINA ANDREJEVNA: Bartalis Gabriella; SAMRAJEV: Keresztes Szabolcs; MÁSA: Bokor Andrea / Szederjesi Teodóra; NYINA: Sándor Anna; MEDVEGYENKO: Bende Sándor

Rendező: Albu István

Díszlet-jelmeztervező: Márton Erika

Zeneszerző: Bocsárdi Magor

Fordította: Dr. Molnár Angelika

 

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/csikszereda/csiki-jatekszin/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.