A Rudolf Hess tízparancsolata a szabadkai Desiré Central Station Fesztiválon

A Rudolf Hess tízparancsolata a szabadkai Desiré Central Station Fesztiválon

Az Aradi Kamaraszínház szerdán, november 27-én a szabadkai Desiré Central Station fesztiválon Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolata című előadását játssza.  Az előadás címszereplője Harsányi Attila, a produkciót Tapasztó Ernő rendezte.

A Desiré fesztivált immár ötödször szervezik meg, ezúttal november 23. és 28. között. A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiváljának számító rendezvény alcíme idén I am Desiré. Ez egyfajta vállalást jelent “azoknak az embereknek is, akik ezt a fesztivált a sajátjuknak érzik, és úgy gondolják, továbbra is meg kell tartani” – mondta Urbán András fesztivál igazgató, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója, a fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón.

A rendezvényen a szerbiai társulatok mellett Szlovéniából, Horvátországból, Romániából, Magyarországról és Bosznia-Hercegovinából érkező művészek is fellépnek

Az Aradi Kamaraszínház a Rudolf Hess tízparancsolta című produkciót 51. alkalommal játssza. Az idén a Bákóban megrendezett Gala Star nemzetközi monodráma fesztiválon a  kiosztott öt díjból hármat a Rudolf Hess tízparancsolata című produkció nyert el, Harsányi Attila pedig megkapta a fesztivál Nagydíját.

Alina Nelega: Rudolf Hess (Harsányi Attila)