A Romok igaz menedék Kolozsváron és Bukarestben

A Romok igaz menedék Kolozsváron és Bukarestben

A Tompa Gábor által rendezett Romok igaz menedék című táncszínházi előadást követően, május 20-án kerül sor a Quadro Galéria támogatásával a Bánffy Miklós-vándordíj átadására. A díjat Albert Csilla, Györgyjakab Enikő és Sinkó Ferenc színészek veszik át, az előadásban nyújtott alakításukért, Szűcs Ervintől, a díj tavalyi kitüntetettjétől. Az évadban utoljára látható előadásra a kolozsvári színház Stúdiótermében kerül sor, este 8 órai kezdettel, jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

A Bukaresti Nemzeti Táncközpont és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közti többéves együttműködés keretében a Romok igaz menedék május 25-én Bukarestben vendégszerepel. A Samuel Beckett szellemében készült kollektív alkotás a Nemzeti Táncközpont Stere Popescu termében lesz látható május 25-én, vasárnap két alkalommal, este 6 és 8 órától. A bukaresti előadásra jegyet foglalni a rezervari@cndb.ro címen lehet, a foglalásokat a helyszínen, az előadások kezdete előtt egy órával lehet kiváltani.

„Három fiatal testművész, Albert Csilla, Györgyjakab Enikő, Sinkó Ferenc virtuóz tánca a Romok igaz menedék című előadás. Az eltűnt idő és nyelv nyomába szegődnek ők, hogy magát az emberi mivoltot építsék újra közösen. És ott van a negyedik előadó is, Dimény Kristóf, ez a tiszta arcú kisfiú, aki a saját múltunkat állítja helyre a képzelet szemünk előtt megszülető, tüneményesen szép és megrázóan igaz bábszínházában. Finom, felemelő humor, és a – nem utolsó sorban testi – kapcsolatok bonyolultsága és gazdagsága: mintha egyetlen nagy lélegzet volna mindez. Vagy inkább talán halk kiáltás, ami a félelem nélküli és felelős életre szólít fel.” – írja Visky András az előadásról.