A repülő gyermek a KÁMSz műsorán

A repülő gyermek a KÁMSz műsorán

Az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztiválon nagy sikert aratott előadást láthat újra a közönség május 12-én, kedden este 8 órától a Kolozsvári Állami Magyar színház stúdiótermében. Roland Schimmelpfennig A repülő gyermek című darabját a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézetének hallgatói vitték színre Bodolay Géza rendezésében.

Az egykori diákok (immár gyakorló színművészek) produkciója több vendégjáték és turné után most a Kolozsvári Állami Magyar Színházban „lel otthonra”, hiszen nem egyszeri alkalomról van szó: az előadás bekerül a színház műsorába, és a következő, 2015/2016-os évadban is látható lesz.

Az előadás időtartama 1 óra 20 perc szünet nélkül. Szereplők: Imre Éva, Sigmond Rita, Bíró Krisztina, Simó Emese, Daróczi Noémi, Molnár Bence, Vatány Zsolt, Marosán Csaba.

Roland Schimmelpfennig a kortárs drámaírás kiemelkedő egyénisége, az utóbbi két évtizedben nem csak hazájában, Németországban örvendenek nagy népszerűségnek színpadi szövegei, de világszerte is szívesen játsszott szerző. A repülő gyermek című darabját 2012-ben mutatták be a bécsi Burgtheaterben, egy egészen friss szövegről van tehát szó, melynek egy sajátos, minimalizmusában is megrendítő előadását láthatja most a kolozsvári közönség.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-431986 – FIGYELEM! Megváltozott telefonszám!), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.