A Rajtammaradt télikabát  és a  Csókos asszony Tiszaújvárosban

A Rajtammaradt télikabát és a Csókos asszony Tiszaújvárosban

A Tiszaújvárosban megrendezett Színház Határok Nélkül elnevezésű programsorozat vendége a Tamási Áron Színház és a Harag György Társulat.

November 18-án, szombaton a Csókos asszony című operettet játssza  a Harag György Társulat a fesztivál előadásainak otthont adó Derkovits Kulturális Központ színpadán.

A nagy hagyományokkal rendelkező, immár 14. alkalommal megszervezett színházi fesztivál programjában számos határon túli társulat előadása szerepel, a szatmárnémetiek  is már évek óta visszatérő vendégei a rendezvénynek, volt év, amikor több előadással is színesítették a műsort.

Az idei Színház Határok Nélkül sorozat október 14-én vette kezdetét, a nyitóbeszédet pedig Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója mondta el.

A fesztivál programjában most előadott Csókos asszony című darabot a szatmári társulat szilveszteri előadásként mutatta be, és játszotta nagy sikerrel számos helyszínen.

Hogyan lesz a józsefvárosi árvából a budapesti Orfeum ünnepelt primadonnája? Elveszi-e a zongorista Dorozsmai Pista Pünkösdi Katót? Milyen is a Kubanek-féle füstölt házivirsli, és hogyan is szól a dal a Nagytemplom utcában meg a Bajza utca 10-ben? Ha kíváncsi rá, kedves néző, jöjjön el, és hallgassa meg élőzenei kísérettel a Csókos asszony, az Éjjel az omnibusz tetején, a Los Angeles, a Mi muzsikus lelkek, a Gyere, te nímand!, vagy a Van a Bajza utca sarkán egy kis palota című közismert és nagysikerű operett-slágereket.

 Az operett-előadás rendezője Bessenyei István, díszletét Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik, zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Bordás Attila és Gabriela Tănase, rendezőasszisztense Végh Balázs, ügyelője és súgója Varga Katalin.

Rajtammaradt télikabát
Fotó: Barabás Zsolt

2017. november 20-án 18 órai kezdettel játssza a Tamási Áron Színház a Rajtammaradt télikabát című előadóestjét a Színház Határok Nélkül nevű rendezvénysorozat keretén belül.

A Rajtammaradt télikabát című, a vers és a színház műfaja között elhelyezkedő Cseh Tamás-előadóest Gajzágó Zsuzsának, a Tamási Áron Színház színészének kezdeményezésére jött létre, Cseh Tamás és Bereményi Géza munkásságának és életfilozófiájának az életben tartására irányul felmutatván az ő műfaji sokoldalúságukat, érzékenységüket.

Az elmúlt két évadban az előadóest vendégszerepelt már különböző erdélyi és határon túli városokban, mint például Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen két alkalommal, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Kisvárdán is.

Az előadás alkotói: Gajzágó Zsuzsa (ének), Simó Lakatos Barna (gitár), Katona Dávid (gitár) és Ráduly Zsófia (hegedű).