A Puck Bábszínház online előadásai a Facebook-ra költöznek

A Puck Bábszínház online előadásai a Facebook-ra költöznek

A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel, az interneten közvetített előadásokat ezentúl Facebook-on érheti el a közönség.

Minden héten négy előadást láthatnak kicsik és nagyok, a bábszínház repertoárjából, ezeket a WonderPuck (https://www.facebook.com/wonderpuckcluj/) Facebook oldalán lehet elérni. Az előadássorozat hétfőn kezdődött, a következő előadásokat szerdán (március 25.) közvetítik. Délelőtt 10:00 órától az Angyalok utcája (Strada cu îngeri) lesz látható, a román társulat nonverbális előadása, Decebal Marin rendezésében. Ezt követi 12:00 órától a Ha én lennék Mátyás király, a magyar társulat előadásában. Az előadást Urmánczi Jenő rendezte és négy ismert, Mátyás királyról szóló történetet olvaszt egybe.

Azok, akik lemaradnának a szerdai közvetítésekről, vasárnap (március 29.) bepótolhatják, 10:00, illetve 12:00 órától. A hétfői előadások is ismételve lesznek szombaton (március 28.), elsőként a román társulat Kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani) előadása, Decebal Marin rendezésében. Ez után, 12:00 órától Az egér, aki nem ismerte a félelmet lesz látható. Az előadást a Grimm testvérek története alapján Demeter Ferencz írta színpadra, Urmánci Jenő rendezte, zenéjét Domokos Előd szerezte.

Hetente új előadásokkal fog jelentkezi a román és magyar társulat, ezeket minden esetben ismételni fogják szombaton, valamint vasárnap. A román nyelvű előadások 10:00, míg a magyar nyelvű előadások 12:00 órától kezdődnek és mindkettő csak a közvetítés ideje alatt lesz elérhető.

További információt a bábszínház magyar nyelvű Facebook oldalán találnak: https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz/