A Puck Bábszínház novemberi játékrendje

A Puck Bábszínház novemberi játékrendje

November 2-án a Paprikajancsi kalandjai, 9-én a Szegény Dzsoni és Árnika, 16-án a Micimackó, 23-án pedig a Kishercegszemmel című előadások kerülnek színpadra 11:00 órai kezdettel.

Paprikajancsi kalandjai

Paprikajancsi, a népi bábhős a bátorságának és az eszességének köszönhetően többször is képes legyőzni az ördögöt. Emellett, egy székely asszonnyal és számos bolonddal is meggyűlik a baja. Bábhősünk mosolyogva áll a megpróbáltatások elé. „Amíg mosolyogni tudunk magunkon, hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon,  addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját”  ̶  vallja az előadás rendezője, Vadas László és a jókedvű előadást a kicsiknek és nagyokat egyaránt ajánlja.

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László

Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Előadják: Giriti Réka, György László

Szegény Dzsoni és Árnika

Dzsoni és Árnika számos megpróbáltatáson mennek át, miután megismerkednek. Árnika édesapja fél év távollétet rendel el a szerelmeseknek, aminek a leteltével nem oldódnak meg a problémák. Egy gonosz varázslat folyamatosan kacsává változtatja a szerelmeseket. A feloldást Csodaországban találják meg, de az odavezető út nem lesz egyszerű.

Két mesélő is része és alakítója a játéknak, ők azok, akik folyton rákérdeznek a történtek láttán a fontos dolgokra, és néha elgondolkodtató válaszokat adnak.

Lázár Ervin  nyomán dramatizálta: Láng Zsolt

Rendező: Varga Ibolya

Zene: Lászlóffy Zsolt

Látványtervező: Filep Szilárd-Zsolt

Kivitelezés: Elena Ilaș (festő), Florin Marin (szobrász)

Előadják: Csortán Márton/Domokos Szabolcs, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, László Réka/Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő

  

Micimackó

A Kovács Ildikó által rendezett előadás a klasszikus meseregényből öt történetet jelenít meg, amelyek a barátságról és egymás segítéséről szólnak. A történetekben bemutatott kalamajkákból a Százholdas Pagony lakói egymásra támaszkodva tudnak kikeveredni. Az előadásból megtudhatjátok, hogy milyen helyzetek állnak a mesehősök előtt.

Szerző: A. A. Milne
Rendező: Kovács Ildikó
Látványtervező: Valentin Codoiu
Zeneszerző: Vermesy Péter
A rendező munkatársa: György László
Előadják: Giriti Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

 

Kishercegszemmel

Ötletadó szövege Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg c. regénye, amelynek főhőse a tisztaság, ártatlanság és felszabadult életöröm jelképe. Az előadás az emberi útkeresés, a magunkra találás és a bennünk lévő gyermeki énhez való visszatérés folyamatait mutatja meg.

Az előadás november 23-án debütál, amely előtt egy bővebb leírást fogunk küldeni, közlemény formájában.

Rendező: Vadas László
Díszlettervező: Albert Alpár

Koreográfia: Jakab Melinda

Zeneszerző: Domokos Előd
Előadják: Jakabfi Ivett m.v., Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Mostis Balázs

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 3-án a Piroska és az éhes farkas (Scufița Roșie și lupul cel flămând), 10-én A derék kismanó (Spiridușul voinic), 17-én az Alfonso és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea), 24-én A kecske és a három gidó (Capra cu trei iezi) tekinthető meg 11:00 és 12:30 órától.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.