A Puck Bábszínház júniusi játékrendje

A Puck Bábszínház júniusi játékrendje

Június 8-án a A hófehérke és a hét törpe, 15-én pedig az Én vagyok Pinokkió című előadások kerülnek színpadra 11:00 órai kezdettel.

 

Hófehérke és a hét törpe

Az előadás a Grimm testvérek klasszikus meséjének modern adaptációja, amelynek narratívája a mese elbeszélésvonalán halad, de Varga Ibolya dramatizálásában az idillikus mondanivaló kissé megtörik, árnyaltabbá válik. Ez a szövegírói és rendezői koncepció főként a Mostoha alakjában – aki nem kezdettől fogva egyértelműen negatív szereplő, hanem éppen a történet során válik azzá – és a hozzá kapcsolódó szimbólumok látványvilágában (a tükör szereplői rangra emelésében, a szereplőt megformáló színészi és bábjáték ötvözésében) ragadható meg. Ami azonban a gyerekek számára a legfontosabb lehet: a modern adaptáció nem zárja ki a pozitív végkifejletet, a jó végső soron győzedelmeskedik.

 

A Grimm testvérek nyomán dramatizálta: Varga Ibolya

Rendező: Varga Ibolya

Zene: Venczel Péter m.v.

Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Cristian Rusu m.v.

Kivitelezés: Elena Ilaș (festő), Florin Marin (szobrász)

Előadják: Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

 

Én vagyok Pinokkió

Pinokkió jó szeretne lenni, de nem tudja hogyan. Emiatt hazugságokba keveredik és megnő az orra. „Ha szétnézünk, száz és ezer Pinokkió vesz bennünket körül: minden gyermeknek van egy kezdeti útszakasza, de talán több is, egymással összefonódó utak, mindig újabb és újabb életkort kell elérni és azt meghaladni.” – magyarázza Călin Mocanu, a rendező.

Alsó korhatár: 4 év

Szerző: Carlo Collodi

Szövegadaptáció: Călin Mocanu

Rendező: Călin Mocanu

Rendezőasszisztens: Sarvadi Paul

Díszlet: Sandu Marian

Zene: Dan Bălan

Előadják: Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Erdei Emese

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 9-én és 30-án A derék kismanó (Spiridușul voinic), 23-án pedig  Az angyalok utcája (Strada cu îngeri) című előadások lesznek láthatók 11:00 órai kezdettel.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.