A Puck Bábszínház játékrendje

A Puck Bábszínház játékrendje

Szombaton 11:00 órától A kíváncsi elefántkölyök, szerdán, március 23-án, Mátyás király rózsát nyitó ostornyele látható 18:00 órától a Puck Bábszínházban.

A Kipling meséje nyomán dramatizált bábelőadás az őserdőben lakó állatok világát mutatja be szombaton 11:00 órától.

Az erdei nyugalmat csupán egy kíváncsi elefántkölyök zavarja meg, aki folytonos kérdezgetésével zaklatja a többieket. A sok kérdést nem tűrik az állatok, és elküldik maguk mellől az elefántkölyköt. A hosszú bolyongás alatt számos kalandban lesz része a kiselefántnak, míg végül egy veszélyes, ám szerencsés fordulatnak köszönhetően őt is tisztelni és becsülni kezdik az őserdő lakói.

Az előadást Koblicska Kálmán rendezte, Varga Ibolya gondozza, Botár Edit tervezte, zenéjét pedig Csortán Márton szerezte. Előadják: Giriti Réka, Urmánczi Jenő, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, György László, Patka Ildikó, Csortán Márton.  Ajánlott korosztály: 3 év.

Szerdán, március 23-án, 18:00 órától a Kötő Áron által rendezett és előadott Mátyás király rózsát nyitó ostornyele látható. Az előadás a 2020 május-júniusa között zajló Homo-ludens tevékenység keretén belül jött létre. Egy kis méretű, bensőséges előadásról van szó, amely a 3-4 éves közönség számára szól. A történet két legendát dolgoz fel.  Egyfelől azt, hogy az igazságos király egy szegény ember fiaként töltötte gyermekkorát, aki úgy gondolta, hogy az ő gyermekéből csak akkor lehet király, ha rózsát terem az ostor nyele. Másrészt pedig azt, hogy miért is ferdült el szent koronánk tetején a kereszt. Az előadás illusztratív jellegű és arra tesz kísérletet, hogy a történetet egy mesekönyv megelevenedő figuráiként szemléltesse.

A bábszínház előadásaira immár korlátozások nélkül el lehet menni, viszont továbbra is van mód az előzetes helyfoglalásra a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen. Jegyeket előadás kezdés előtt, a helyszínen lehet váltani.