A Puck Bábszínház januári programja

A Puck Bábszínház januári programja

Január 5-én Paprikajancsi kalandjai, 12-én A csillagszemű juhász, 19-én a Kolozsvári mesék, 26-án pedig a Jancsi és Juliska című magyar nyelvű előadásokra várnak mindenkit a Puck Bábszínházban. Az előadások 11:00 órakor kezdődnek.

Paprikajancsi kalandjai

Paprikajancsi nem akármilyen Jancsi: bátorságával, eszességével képes legyőzni az ördögöt háromszor. És mindezt kacagva. „Amíg mosolyogni tudunk magunkon, hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon,  addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját”  ̶  vallja az előadás rendezője, Vadas László, és a jókedvű előadást a kicsiknek és nagyokat egyaránt ajánlja.

Ajánlott korosztály: 3+

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László

Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Játsszák: Giriti Réka, György László

 

A csillagszemű juhász

Mit kell mondjon a nép amikor a király tüsszent? „Adjon Isten egészségére, Felség!”. De a csillagszemű juhász köp az ostoba parancsokra, nem mondja ki, csak akkor, ha a király neki adja egyetlen lányát. Na már most ilyenkor szokott lenni, hogy szembe kell nézni a helyzettel. De hát milyen szembe! Bele lehet nézni az igéző szembe anélkül, hogy el ne szédüljünk? Ki lehet-e oltani, elhomályosítani azokat a csillagszemeket?

Ajánlott korosztály: 4+

Az azonos című népmesét színpadra írta: Szabó Attila

Rendező: Szabó Attila

Zene: Csernák Zoltán Samu

Báb-, díszlet és jelmeztervező: Miareczky Edit

A tervező asszisztense: Urbán Nikolett

Mozgás: Fosztó András

A rendező munkatársa: László Réka

Szereposztás:

Juhász: Domokos Szabolcs
Király: Urmánczi Jenő
Királylány: Erdei Emese
Mici néni: Pünkösti Laura

Encida: Balogh Dorottya

Hencida: Bondár Tibor

Boncida: Kötő Áron

Kolozsvári mesék

Kolozsvári mesék régen és még régebben: egy száz évvel ezelőtt élt iskolás fiúról, egy ötszáz évvel ezelőtt élt méhészről és egy ezer évvel ezelőtt élt honfoglaló kislányról. Mindhárom történet a bátorságról szól: le kell győzniük az ellenséget, meg kell győzzék a barátaikat és meg kell küzdjenek önmagukkal.

Ajánlott korosztály: 4+

Írta és dramatizálta: Zágoni Balázs

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet és bábok: Elena Ilaș

Zene: Kötő Áron

Előadják: Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő

 

Jancsi és Juliska

A két, egymást szerető testvér búslakodik, mert édesapjukat a szegénység arra kényszeríti, hogy vásárra vigye a kiskecskéjüket. Csipet, az erdei manócska segítségükre siet: egy titokzatos varázsmondóka segítségével kincshez juttatná őket, de az egyszerűnek tűnő megoldást elbonyolítja a gonosz Vasorrú Bába, aki a kincskereső utat mindenáron meg akarja akadályozni.

Mit tegyenek a testvérek? Mi segíthet ki a nehéz helyzetekben és mi jelent veszélyt? Melyik úton menjenek? Eljutnak a kincshez? Megtalálja-e gyermekeit a szegény favágó?

 

Szerző: Grimm testvérek

Dramatizálta: Szilágyi Dezső

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet: Sandu Marian

Bábok: Virgil Svințiu

Zene: Kötő Áron

Előadják: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

 

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 6-án 11:00 órától Az eszes szabólegény (Croitorașul cel Isteț), illetve 13-án 11:00 és 12:30 órától a Hamupipőke  (Cenușăreasa) előadások láthatók.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.

Mindenkit szeretettel várunk!