A Puck Bábszínház folytatja szabadtéri előadásainak sorát

A Puck Bábszínház folytatja szabadtéri előadásainak sorát

Július 11-én Jancsi és Juliska, 12-én Apolodor könyve (Cartea cu Apolodor) lesz látható a kolozsvári közönség számára. Az előadások helyszíne a Bánffy-palota udvara.

Mindkét előadás 11:00 órától kezdődik, jegyeket a helyszínen lehet vásárolni kezdés előtt, egységes, 10 lejes áron.

Jancsi és Juliska egy reggel arra ébrednek, hogy édesapjuk bejelenti: vásárra kell vinnie a kiskecskét, hogy adósságait kifizethesse. A búslakodó gyerekeket Csipet, az erdei manócska lepi meg, aki egy titokzatos versike segítségével kincshez juttatná két kis barátját. Történetüket a Vasorrú Bába bonyolítja, és bár Csipet manó és Döme mackó mindent megtesz a gyerekek megmentéséért, végül Juliskának sikerül megszabadulnia a gonosz szipirtyótól.

Az előadás rendezője Varga Ibolya, előadják: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron, Csortán Márton.

A Mona Marian által rendezett Apolodor könyve a címszereplő pingvin kalandos útját kíséri végig. Az előadás látványvilágát Epaminonda Tiotiu tervezte, akinek bábszínházi munkáiból július 8-26 között kiállítás nyílik, szintén a Bánffy-palotában.

A szabadtéri előadások megtartásával kapcsolatos információk:

A maximális nézőszám 50 személy, az előadás előtt fertőtlenítésre, valamint a testhőmérséklet mérésére kerül sor, ezért ajánlott kezdés előtt minimum 30 perccel érkezni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy hozzanak magukkal maszkokat, valamint, hogy tartsák be a biztonsági előírásokat.

Amennyiben az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé az előadás megtartását, a megvásárolt jegyek felhasználhatók egy másik alkalommal.