A Puck Bábszínház előadásai január első heteiben

A Puck Bábszínház előadásai január első heteiben

Január 8-án látható az idei év első előadása a kolozsvári bászínházban. A magyar tagozat egy igazi téli mesével várja nézőit, A csuka parancsára című előadás január 8-án, valamint 12-én látható.

Január 8-án, szombaton, a megszokott, 11:00 órás kezdéssel tekinthető meg a Balló Zoltán által rendezett előadás, A csuka parancsára. Az előadás az egyik legismertebb orosz népmese alapján készült, melynek főhőse a rettenthetetlen Jemeljuska, aki nem ismer lehetetlent. Jemeljuska életben hagyja a csukát, aki varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet. A varázsszavak segítségével a főhős díszes bundába öltözteti édesanyját, megvendégeli az erdő állatait, tavaszt varázsol az orosz télben, megnevetteti a Sosemmosolygó cárkisasszonyt, aztán hazaviszi boldog aráját az erdei „díszes” kunyhóba. Mindezt könnyedén, tangóharmonikázva, mókázva teszi – kedvét sose szegi semmiféle akadály.

Az előadást Varga Ibolya újította fel, a bábokat és a díszletet Wallner Günter tervezete, előadják: Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Balogh Dorottya, György László, Kötő Áron, Domokos Szabolcs. Ajánlott korosztály 4 év.

A bábszínház román tagozata vasárnap, január 9-én 11:00, valamint 12:30-tól egy frissen bemutatott, nonverbális előadásra várja nézőit. A Pălăria buclucașă (A nyughatatlan kalap) Rachel Warr előadása családról és összetartozásról szól, mely a család összes tagjának szórakozást kínál.

Az előadásokra továbbra is lehetséges előzetesen helyet foglalni a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen. A lefoglalt jegyeket előadáskezdés előtt van lehetőség kiváltani, a bábszínház pénztárában.