A Puck Bábszínház decemberi programja

A Puck Bábszínház decemberi programja

December 8-án A csillagszemű juhász, 15-én Micimackó és 22-én A csuka parancsára című magyar nyelvű előadásokra várnak mindenkit a Puck Bábszínházba.  Az előadások 11:00 órakor kezdődnek.

 

Mesepedagógiai foglalkozásra hívnak mindenkit, melynek vezérfonala Benedek Elek Rózsa királyfi című története, amit Patka Ildikó fog élő szóban elmondani, ahogyan a régi mesemondók. A foglalkozásra 1-4. osztályban tanító pedagógusok jelentkezését várják Jakabfi Ágnesnél a 0731837693 telefonszámon.

 

A csillagszemű juhász

Volt egyszer egy király, aki igencsak ostoba parancsokat osztogatott. És volt egy juhászlegény, aki köpött az ostoba parancsokra. Na már most ilyenkor szokott lenni, hogy szembe kell nézni a helyzettel. De hát milyen szembe! Bele lehet nézni az igéző szembe anélkül, hogy el ne szédüljünk? Ki lehet-e oltani, elhomályosítani azokat a csillagszemeket? Nem oltja azt ki az ostobaság, nem zárja le a félelem, medve, óriás sünök, éles kaszák előtt meg sem rebben, csakis… no igen, a királylány tekintete homályosítja el csöppet, hogy aztán annál tisztább csillogással nézzenek egymásra. Addig van jó világ, amíg az élet útjait ilyetén csillagszemek igazgatják.

Ajánlott korosztály: 4+

 

Az azonos című népmesét színpadra írta: Szabó Attila

Rendező: Szabó Attila

Zene: Csernák Zoltán Samu

Báb-, díszlet és jelmeztervező: Miareczky Edit

A tervező asszisztense: Urbán Nikolett

Mozgás: Fosztó András

A rendező munkatársa: László Réka

Szereposztás:

Juhász: Domokos Szabolcs
Király: Urmánczi Jenő
Királylány: Erdei Emese
Mici néni: Pünkösti Laura

Encida: Balogh Dorottya

Hencida: Bondár Tibor

Boncida: Kötő Áron

 

Micimackó

Micimackó a Százholdas Pagonyban él a barátaival, az ijedős Malackával, az örökké elfoglalt Nyúllal, a sértődékeny Fülessel, a lökdösődő Tigrissel, a jóságos Kanga-mamával és az ő kíváncsi Zsebibabájával, valamint a bölcsködő Bagoly urasággal. Micimackó történeteiben valaki mindig bajba kerül, de a barátoknak köszönhetően a bajba jutott mindig kikerül a pácból, és felszabadultság, öröm tölti be az aggodalom helyét.

Ajánlott korosztály: 4+

 

Szerző: A. A. Milne
Rendező: Kovács Ildikó
Látványtervező: Valentin Codoiu
Zeneszerző: Vermesy Péter
A rendező munkatársa: György László
Szereposztás: Giriti Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

 

A csuka parancsára

A mese főhőse a rettenthetetlen Jemeljuska, aki nem ismer lehetetlent. Jemeljuska megkegyelmez a csukának, amely varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet. A varázsszavak segítségével a főhős mindenkinek kedvében jár, még a Sosemmosolygó cárkisasszonyt is sikerül megnevettetnie.

Ajánlott korosztály: 4+

 

Szerző: T. Tarakovszkij
Rendező és zenei válogató: Balló Zoltán

Báb- és díszlettervező: Wallner Günter

Díszlet- és a bábfelújító: Elena Ilaş, Florin Marin

Szereposztás: Balogh Dorottya, Csortán Márton, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő,

———————————————————————–

Rózsa királyfi: mesefoglalkozás

„A mese a pedagógus táltos paripája” (Bajzáth Mária)

 

Mesepedagógiai foglalkozásra hívunk mindenkit, melynek vezérfonala Benedek Elek Rózsa királyfi című története, amelyet Patka Ildikó fog élő szóban elmondani, ahogyan a régi mesemondók.

 

Az érdekes, fordulatos cselekmény, a jellegzetes mesei szimbólumok személyessé válnak a mesemondást követő játékban, amelyben együtt megküzdünk a gonosz boszorkánnyal, hogy Rózsa királyfi kiszabadíthassa testvéreit és eljuthasson saját birodalmába. Minden mesehős szerepét magunkra öltjük, és így adunk választ arra a kérdésre, mi valódi érték, mi nem az.

 

A mondókákkal, a képzeletünkkel és a bábszínház eszközeivel, tárgyakkal és bábokkal rendezzük be mesei birodalmunkat. A mesefoglalkozás módszertana Boldizsár Ildikó meseterápiáján és Bajzáth Mária mesepedagógiáján alapul.

 

Benedek Elek gyűjtése

Összeállította, előadja és vezeti: Patka Ildikó

Zenei aláfestés: Vajas Emőke

Plakát: Bakk Sára, Kalló Angéla

Ajánlott korosztály: 6+

 

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 9-én 11:00 és 12:30 órától Karó Dani (Dănilă Prepeleac), illetve 16-án 11:00 és 12:30 órától A hókirálynő (Crăiasa Zăpezii) előadások lesznek láthatók.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.

 

Mindenkit szeretettel várunk!