A Puck Bábszínház a napokban két előadással várja nézőit

A Puck Bábszínház a napokban két előadással várja nézőit

Szombaton Mátyás király bőrébe bújunk, szerdán pedig mindannyian Brémai muzsikussá válhatunk a bábszínházban.

Szombaton, április 23-án, 11:00 órától megtudhatjuk, hogy milyen lenne, Ha én lennék Mátyás király… vagy bárki a nézők soraiból. Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.
Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától –; megtudjuk, mi van legtöbb a világon; megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik; és végül, a gyerekek segítségével elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Az előadást Urmánczi Jenő rendezte, szövegkönyvét Demeter Ferenc írta, a báb- és díszlettervező Liviu Bora volt. Előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 3 év.

Szerdán, április 27-én, 18:00 órától ismét találkozhatunk A brémai muzsikusokkal, akik zene szárnyán repítenek minket is Bréma városába. A közismert mese néhány elemmel bővül, illetve megváltozik. Nézőpontot váltunk és ott kezdjük, ahol általában abba szokott maradni: a brémai muzsikusok már összeálltak és viszatekintenek pályájukra, elmesélik az életútjukat.

Az eredeti mese szerint a szereplők élete megbicsaklik és ha nem kezdenek neki valami újnak, igencsak pórul járnak. A Puck Bábszínház adaptációjában hosszú utat járnak be a szereplők: előbb rokkantosítva látjuk őket (mankókkal, kampósbottal), majd elindulnak a fejlődés útján, melynek végére már dalolászva mesélnek nekünk élettörténetükről.

Az előadást Rumi László rendezte, zenéjét Bakos Árpád m.v szerezte, a bábokat és díszletet Tóth Andrea m.v, valamint Kiss Etele m.v tervezte. Előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 4 év. 

Az előadásokra a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen lehet előzetesen helyet foglalni. A lefoglalt jegyeket a bábszínház pénztárában van lehetőség kiváltani, előadáskezdés előtt.

Jegyárak: gyerekeknek 10 lej, felnőtteknek 40 lej, nyugdíjasoknak 20 lej, valamint 60 lejbe kerül a hat belépést biztosító bérlet. A szerdai előadásokat egységes, 10 lejes áron lehet megtekinteni.