A Placebó-(d)effektus előadás vendégszerepel Kolozsváron

A Placebó-(d)effektus előadás vendégszerepel Kolozsváron

A kolozsvári színház Shortcut elnevezésű programjának keretében első alkalommal A Placebó-(d)effektus című előadás vendégszerepel Kolozsváron.

Az ebben az évadban induló Shortcut program fiatal színházi alkotók számára nyújt megmutatkozási lehetőséget. Az előadások és az azokat követő beszélgetések a kortárs fiatal alkotók látásmódjának, valamint az újszerű színházi esztétikáknak és munkamódszereknek a megismertetésére tesznek kísérletet. Az előadássorozat kurátora Cristina Modreanu kritikus.

A Placebó-(d)effektus című előadást 2016-ban a kolozsvári Színház és Televízió Karon Bács Miklós osztályában végzett diákok egy csoportja hozta létre. A bukaresti Nemzeti Színház által meghirdetett 9G program második évadának keretében megvalósult projekt eredménye egyszerre bátor és újszerű, kockázatos és magával ragadó. Ştefan Lupu színész vezetésével work in progress dramaturgiai és színészi műhelymunka zajlott, melynek végeredménye az improvizációkból született előadás.

Élettel teli, szórakoztató, provokáló előadás ez világunk mesterkélt voltáról, a túlzásba vitt kommunikáció által okozott magányosságról. Mindarról, amit elfelejtettünk, vagy technológiával helyettesítettünk, a félelemről, hogy nem merünk visszatérni a valóságos világba, hiszen a virtuális már kellemesebb.

A Placebó-(d)effektus garantáltan terápiás hatású előadás. Mert akárcsak a nevetés, vagy az érzelmek, az őszintén elmesélt történet, a tánc, és főleg a zene is emberi lényünk része. Három történet látunk, három emberi kapcsolatot és egy találkozást – akár egy terápiás ülésen, ahol a pszichológus maga a színház.

Az előadás április 30-án, vasárnap 17 és 20 órától lesz megtekinthető a Stúdióban. Jegyek vásárolhatók a színház jegypénztáránál naponta 10-14 óra között és előadások előtt másfél órával, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon.