A párnaember a Csíki Játékszín műsorán

A párnaember a Csíki Játékszín műsorán

Martin McDonagh A párnaember című színművét játssza a Csíki Játékszín október 13-án, szombaton 19 órától. A stúdió-előadás rendezője, Csiki Zsolt harmadik alkalommal dolgozik a társulattal, az Özönvíz előtt és a Hippolyt, a lakáj előadásokat jegyezte korábban. A szerző neve sem új a színház repertoárján, hiszen hat évvel ezelőtt Vaknyugat című drámáját már bemutatta a teátrum.

A kamaratermi előadással a társulat részt vesz a 9. IFESZT, Interetnikai Színházi Fesztiválon, aminek az idei házigazdája a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. Székelyudvarhelyen október 16-án, kedden 17 órától lesz látható a produkció.

Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

Jegyvásárlásra online a bilete.ro oldalon, vagy személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között. van lehetőség.
Jegyvásárlás:https://www.bilete.ro/a-parnaember/a-parnaember-13-oct-2018/

McDonagh fekete humorral átitatott történetei egyszerre komikusak és kegyetlenek. Hősei könyörtelenül szembesülnek elhibázott életeikkel, a nézőnek megadatik, hogy a karakterek emberszerűségét kinevesse, de a szereplők számára a legtöbb esetben nem jut feloldozás, kifelé vezető út vagy remény a valahai változásra. A színdarabot THE PILLOWMAN címmel 2003. november 13-án mutatták be londoni National TheatreCottesloe színpadán, John Crowley rendezésében.

Történetek között élünk, a történetek közvetlenül vagy közvetve hatnak életünkre, de lehet-e véletlen egybeesés, hogy egy író, Katurian több elbeszélésének eseményei is megtörténnek a mindennapokban? Az esetek azért is furcsák, mert novellái nem mindennapiak, fordulataik sajátosan felismerhetőek és halállal végződnek. Ezért kerül Katurian a rendőri vallatószobába, ahol mégtöbb furcsa részletre is fény derül.

Martin McDonagh

A PÁRNAEMBER

pszichothriller két részben

fordította: Merényi Anna

játsszák: Kányádi Szilárd, Vass Csaba, Kozma Attila,Kosztándi Zsolt, Márdirosz Ágnes, Bende Sándor, Fekete Bernadetta, Bilibók Attila, Szabó Enikő. dramaturg: Bíró Réka, zeneszerző: Veress Albert, jelmeztervező: Török Réka, rendező: Csiki Zsolt

A színdarab a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.