A Paprikajancsi kalandjai látható ezen a héten a Puck Bábszínházban

A Paprikajancsi kalandjai látható ezen a héten a Puck Bábszínházban

A Puck Bábszínházban ezen a héten szerdán, illeteve szombaton is a Vadas László által rendezett Paprikajancsi kalandjai látható. Az eredetileg szombatra tervezett A csillagszemű juhász című előadás objektív okok miatt elmarad.

Szerdán, november 24-én 18:00, míg szombaton, november 27-én 11:00 órától látható a Paprikajancsi kalandjai.

A népi bábhős sok ördöggel elbánt már, most viszont nem is annyira az ördöggel, mint egy székely asszonnyal és számos bolonddal gyűlik meg a baja.

„Paprikajancsi kalandjai örökérvényűek, mert az emberi butaságról, illetve jóságról szólnak. Az előbbi  ̶  mint tudjuk  ̶  határtalan, az utóbbiból meg egyre kevesebb van. A népi bölcsesség évszázados tapasztalata szerint minden nehézség áthidalható egy kis furfanggal. Ez a mese a vásári bábjátszás eszköztárával élve, ezeket a jelenségeket mutatja fel, vidám öniróniával. Mert addig, amíg mosolyogni tudunk magunkon: hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon  ̶  addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját.” ̶  vallja az előadás rendezője, Vadas László.

Paprikajancsi bátor kiállása, eszessége és ébersége legyőzi az ördögöt. A történet számos kalandot, fordulatot kínál. A két színész (Giriti Réka, György László) több, mint tíz különböző szerepet játszik a kesztyűs bábok segítségével. Az előadás három éves kortól ajánlott.

Az előadásra előzetesen helyet foglalni a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen lehet, a lefoglalt jegyeket a bábszínház pénztárában van lehetőség kiváltani, előadás kezdés előtt fél órával.