A Nyugat hőse sorozatzáró előadás a Csíki Játékszínben

A Nyugat hőse sorozatzáró előadás a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín június 6-án, szerdán 19 órától utoljára játssza bérletben John Millington Synge  A Nyugat hőse című tragikomédiáját Visky Andrej rendezésében. Az előadásra érvényes a Don Juan bérlet, ugyanakkor a színház várja mindazokat a bérleteseket, akik korábban elmulasztották megnézni az előadást. A fennmaradó helyekre jegyek is válthatók. Helyfoglalásra a 0266-314472-es valamint a 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség.

A cselekmény Nyugaton játszódik, vagyis Írország legnyugatibb csücskében, mindentől távol. Az alkoholgőzös szereplőkkel benépesített országúti kocsmába titokzatos, furcsa idegen érkezik. Nemsokára mindenki legmélyebb csodálatát és tiszteletét váltja ki azzal, hogy elmeséli: kettéhasította az apja koponyáját. Ettől a ponttól kezdve a tett elkövetője egyre jobban elrugaszkodik a valóságtól, hallgatósága pedig egyre többet hajlandó elhinni neki, mindaddig, amíg a kocsmaajtón belép egy másik idegen.

Miért van szükségünk sztárokra, ikonokra, és hogyan jellemeznek ők bennünket? Milyen világ az, ahol egy fikcionált, divatos identitást kell felvennünk ahhoz, hogy valakivé váljunk? Van-e esélye az őszinte emberi kapcsolatoknak ott, ahol az anyagi érdekek mindenek fölött állnak, és az alkohol eltorzítja az embert kívül-belül? Van-e esélye a szerelemnek?

John Millington Synge

A Nyugat hőse

Fordította: Nádasdy Ádám

Cristopher Mahon, becenevén Christy: PUSKÁS LÁSZLÓ

Öreg Mahon, az apja: FÜLÖP ZOLTÁN

Michael James Flaherty, kocsmáros: GIACOMELLO ROBERTO

Margaret Flaherty, becenevén Pegeen, a lánya: RÁDULY BEÁTA

Shawn Keogh, Pegeen másod-unokatestvére: VASS CSABA

Özvegy Quinné: FEKETE BERNADETTA

Philly O’Cullen: KOSZTÁNDI ZSOLT

Jimmy Farrell: KERESZTES SZABOLCS

Sara Tansey: BOKOR ANDREA

Susan Brady: SÁNDOR ANNA

Konferanszié: BILIBÓK ATTILA

Rendező: VISKY ANDREJ

Díszlet- és jelmeztervező: KUPÁS ANNA

Dramaturg: BERTÓTI JOHANNA

Zeneszerző: BOCSÁRDI MAGOR

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.