A Nyugat hőse Gyergyócsomafalván és Gyergyóremetén

A Nyugat hőse Gyergyócsomafalván és Gyergyóremetén

A Csíki Játékszín május 5-én, szombaton 19 órától John Millington Synge  A Nyugat hőse című tragikomédiáját a gyergyócsomafalvi Művelődési Házban játssza . Az előadásra érvényes a Borsos Miklós bérlet. Május 6-án, vasárnap 19 órától a gyergyóremetei közönség nézheti meg a csíki társulat előadását, amelyre érvényes a Cseres Tibor bérlet. Mindkét helyszínen a fennmaradó helyek függvényében jegyet is lehet vásárolni. A belépő ára felnőtteknek 25 lej, kedvezménnyel, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejbe kerül.

A cselekmény Nyugaton játszódik, vagyis Írország legnyugatibb csücskében, mindentől távol. Az alkoholgőzös szereplőkkel benépesített országúti kocsmába titokzatos, furcsa idegen érkezik. Nemsokára mindenki legmélyebb csodálatát és tiszteletét váltja ki azzal, hogy elmeséli: kettéhasította az apja koponyáját. Ettől a ponttól kezdve a tett elkövetője egyre jobban elrugaszkodik a valóságtól, hallgatósága pedig egyre többet hajlandó elhinni neki, mindaddig, amíg a kocsmaajtón belép egy másik idegen.

Miért van szükségünk sztárokra, ikonokra, és hogyan jellemeznek ők bennünket? Milyen világ az, ahol egy fikcionált, divatos identitást kell felvennünk ahhoz, hogy valakivé váljunk? Van-e esélye az őszinte emberi kapcsolatoknak ott, ahol az anyagi érdekek mindenek fölött állnak, és az alkohol eltorzítja az embert kívül-belül? Van-e esélye a szerelemnek?

John Millington Synge

A Nyugat hőse

Fordította: Nádasdy Ádám

 

Cristopher Mahon, becenevén Christy: PUSKÁS LÁSZLÓ

Öreg Mahon, az apja: FÜLÖP ZOLTÁN

Michael James Flaherty, kocsmáros: GIACOMELLO ROBERTO

Margaret Flaherty, becenevén Pegeen, a lánya: RÁDULY BEÁTA

Shawn Keogh, Pegeen másod-unokatestvére: VASS CSABA

Özvegy Quinné: FEKETE BERNADETTA

Philly O’Cullen: KOSZTÁNDI ZSOLT

Jimmy Farrell: KERESZTES SZABOLCS

Sara Tansey: BOKOR ANDREA

Susan Brady: SÁNDOR ANNA

Konferanszié: BILIBÓK ATTILA

 

Rendező: VISKY ANDREJ

Díszlet- és jelmeztervező: KUPÁS ANNA

Dramaturg: BERTÓTI JOHANNA

Zeneszerző: BOCSÁRDI MAGOR

 

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.