A NAPSUGÁR FIÚK Székelykeresztúron és Marosvásárhelyen

A NAPSUGÁR FIÚK Székelykeresztúron és Marosvásárhelyen

A Csíki Játékszín november 25-én, kedden 19 órától A Napsugár Fiúk című vígjátékát Székelykeresztúron a Művelődési Házban,  november 30-án Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes székhelyén játssza. Jegyek  Keresztúron elővételben kaphatók a Művelődési Ház munkatársainál, a belépő ára egységesen 15 lejbe kerül. Marosvásárhelyen jegyeket elővételben az együttes székhelyén és a Kultúrpalota jegyirodájában lehet váltani 20 lejes egységáron. Az előadások kezdési időpontja 19 óra.

Helyfoglalás Marosvásárhelyen: Maros Művészegyüttes: 0746-540292 (13.00 – 14.00) , Kultúrpalota jegyirodája: 0372- 758230 (12.00 – 17.30).

 

A székelykeresztúri előadást Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja, a Színház Hargita Megyének című program keretén belül.

A csíkszeredai színházi nagyszínpadi produkciójában, Neil Simon vígjátékában, A Napsugár fiúkban Fülöp Zoltán, Jászai-díjas színművész Willie Clarkot alakítja. Partnere, a társulathoz csatlakozó, szintén Jászai-díjas pályatárs, Szélyes Ferenc, a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat tagja Al Lewis szerepét játssza a csíkszeredai produkcióban. Willie Clark és Alfred Lewis alkották hajdanán sok-sok évig a híres komikus párost, a Napsugár fiúk néven széles körben ismert duót. Tizenegy éve nem beszélnek egymással, mert Al egy napon úgy döntött, hogy visszavonul a pályáról és ezzel társa, Willie karrierjének is bealkonyult. Willie unokaöccse és ügynöke, Ben, aki folyamatosan megpróbálja nagybátyját színészi feladatokhoz juttatni egy nap óriási bejelentést tesz: a CBS csatorna egy tévé-showban szeretné ismét összehozni a párost, ahol elő kell adniuk egyik legendás jelenetüket.

NEIL SIMON

A NAPSUGÁR-FIÚK

vígjáték két részben

szereplők: Willie Clark: FÜLÖP ZOLTÁN, Alfred Lewis: SZÉLYES FERENC, Ben Silverman: KOSZTÁNDI ZSOLT, Csinos ápolónő/ Nővér: SZABÓ ENIKŐ, Egy lelkes epizodista: KISS ERNŐ, hangok: KOZMA ATTILA, PUSKÁS LÁSZLÓ, PARÁSZKA MIKLÓS. Fordította: UNGVÁRI TAMÁS, koreográfus: ZAIBA  ANIKÓ, díszlet-jelmeztervező: SÁNTHA BORCSA, rendező: PARÁSZKA MIKLÓS.

Az előadás a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyével készült.