A nagyváradi teátrum is a képernyők elé várja nézőit

A nagyváradi teátrum is a képernyők elé várja nézőit

 A kialakult járványügyi helyzetre, illetve az országos szintű korlátozó intézkedésekre való tekintettel a Szigligeti Színház mától, 2020. március 23-tól minden épületét meghatározatlan időre bezárja. Ez azt jelenti, hogy az előadások elmaradása mellett sem az irodák, sem a pénztár nem nyit ki, amíg az országos és helyi járványügyi intézkedések ezt lehetővé nem teszik. A színház ugyanakkor nem függeszti fel működését teljes egészében, az országos és nemzetközi ajánlásoknak megfelelően munkatársai otthonról továbbra is gondoskodnak róla, hogy közönségük ne maradjon színház nélkül ebben a nehéz időszakban sem.

            A színház online videótára a következőkben folyamatosan bővül. Az interneten elérhető előadás felvételek sorát március 15-én, a Buborékok című komédiával indították, az elmúlt héten pedig még négy előadás – a Lilliput Társulat Szent László csudatettei, valamint Az égig érő fű, a Nagyvárad Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók, valamint a Szigligeti Társulat Az eset című előadásai kerültek közzétételre. Március 23-29. között a következő rend szerint kerülnek feltöltésre előadások:

Március 25., szerda: Brémai muzsikusok – Lilliput Társulat, rendező: Rumi László

Március 27., péntek: Liliomfi – Szigligeti Társulat, rendező: Keresztes Attila

Március 29., vasárnap: Barbárok – Nagyvárad Táncegyüttes, rendező: Györfi Csaba

 

            Az előadásfelvételek a színházi kényszerszünet végéig elérhetők maradnak.

            Ezzel párhuzamosan a Szigligeti Társulat színművészei április 16-ig online elérhető felvételekkel kedveskednek a színházbarátoknak: Nagy Endre Egy város regénye című művét Firtos Edit, Fodor Réka, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kardos M. Róbert, Dimény Levente, Csatlós Lóránt, Kiss Csaba és Szotyori József olvassa fel estéről estére.

            A Lillipul Társulat a következő időszakban a bezártságban is hasznosítható ötletekkel szolgál majd az otthon maradó szülők és gyerekek számára: lesznek bábkészítést bemutató videók, játékötletek, később pedig esti mesék is.

            Megszokott kommunikációs csatornáink, a színházi titkárság e-mail címe (titkarsag@szigligeti.ro), illetve Facebook-oldalunk továbbra is elérhető marad, munkatársaink otthonról igyekeznek az áldatlan állapotok alatt is folyamatos kapcsolatban maradni közönségünkkel.

            A fejleményekről továbbra is tájékoztatjuk önöket Facebook-oldalunkon, honlapunkon, illetve közleményeinkben.