A MURLIN MURLO A FIGURA NŐNAPI AJÁNDÉKA

A MURLIN MURLO A FIGURA NŐNAPI AJÁNDÉKA

A Figuránál március 7-én, péntek este 7 órától újra műsoron Barabás Árpád rendezésében Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című darabja. A közelgő nőnap alkalmából ezúttal hölgyeknek ingyenes a belépés.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon, a helyek száma korlátozott. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyek elővételben a színház jegyirodájában válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy a org@figura.ro e-mail címen.

A Murlin Murlo egy kisvárosban játszódik, ahol a kombinátnál dolgozik mindenki, itt élik eseménytelen hátköznapjaikat munka és mulatás között. Poros, szürke háztömbök szegélyeznek szovjet hősökről elnevezett sugárutakat, egy világot, amit varázslatos üveggömbbe zár a közeli kohó füstje és a csirkefarm szúrós trágyaillata. Mostanság egyre azt hallani – maga a Levitán is bemondta a rádióban –, hogy világvége közeledik.

Nyikolaj Koljada a kortárs orosz drámairodalom egyik legfontosabb alkotója. Maró humorú, kegyetlen darabjai kíméletlen őszinteséggel szedik ízekre azt az embert, kit önnön képe-másaként teremtett a szocializmus. Történetei fiatalokról szólnak, elvágyódásról, arról, hogy miként lehet élni egy letűnt kor emlékét őrző, kiégett világban.

Felhívjuk a nézők szíves figyelmét, hogy a produkció 16 éven aluliak számára nem ajánlott!