Színházi estek szeptember minden.cdr

A Mikó-várban látható a Csíki Játékszín III. Richárd című előadása

Egyelőre folytatja a szabadtéri előadás-sorozatot a Csíki Játékszín, szeptember 3-án, csütörtök este 20.00 órától újra látható a Mikó-várban Vladimir Anton rendezésében Shakespeare klasszikus királydrámája, a III. Richárd. Rossz idő esetén az előadás szeptember 4-én, péntek este 20.00 órától tekinthető meg.

Jegyek ára 30 lej és csak kezdés előtt másfél órával válthatók a helyszínen. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el, és a járványhelyzetre való tekintettel, számuk korlátozott. Információk a 0751-039-026-os telefonszámon.

A produkció beltéri bemutatójára – ami eltér a szabadtéri változattól – eddig nem kerülhetett sor, de amint lehetőség nyílik rá, érvényesek lesznek a 2019/2020-as évad bérletei. Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

„Országomat egy lóért!” – hangzik el Shakespeare egyik leghíresebb mondata a III. Richárd végén. Richárd, Gloster grófja, eltökéli, hogy megszerzi magának Anglia trónját. A béke unalmas neki. Mesterien szövi a hazugságok egyre sűrűbb hálóját, melyen lassan mindenki fennakad aki az útjába áll. Élvezettel játssza a gonosz szerepét és fondorlatos terveibe folytonosan bevonja a nézőt, aki szemtanúja lehet egy páratlan zsarnok felemelkedésének és bukásának.