A Mikó-várba költöznek a Csíki Játékszín előadásai

A Mikó-várba költöznek a Csíki Játékszín előadásai

Színházi esték a Mikó-várban – ezzel a címmel hirdet előadássorozatot a Csíki Játékszín – Csíkszereda Önkormányzati Színháza. Ennek keretében július végén már két előadás is látható lesz a Mikó-vár udvarán.

Július 29-én, szerdán este 20 órától Márdirosz Ágnes (a Csíki Játékszín színésznője) Szép Fehér Annácska című balladaestje tekinthető meg, majd július 31-én, péntek este 20.00 órától a Transylvanian Bú Boys Jack Cole dalaiból című koncertjén vehet részt a közönség.

Rossz idő esetén az események a meghirdetett dátumot követő esőnapokon kerülnek sorra, azaz a Szép Fehér Annácska július 30-án (csütörtök) este 20.00 órától és a Jack Cole dalaiból című koncert augusztus 1-én (szombat) este 20.00 órától.

Az előadásokról bővebben:

SZÉP FEHÉR ANNÁCSKA (balladajáték, Márdirosz Ágnes előadóestje)
Jegyek ára: 20 lej

Szép Fehér Annácska történetében egy zaklatott lelkületű asszony osztja meg szerencsétlen sorsát a közönséggel gyímesi és moldvai csángó balladák rituális finomságú hangulatán keresztül. Az előadás különlegessége, hogy színházi körülmények között a Csíki Játékszín legelső, 1999/2000-as évadában volt látható. Márdirosz Ágnes színésznő azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal játszotta a produkciót néptánctáborokban, magyarórákon, de turnézott az előadással az Amerikai Egyesült Államokban is.

Transylvanian Bú Boys: JACK COLE DALAIBÓL (koncert)
Jegyek ára: 30 lej

Kovács András Ferenc 1988 és 1995 között, nagyszerű szerepjátékot vállalva, dalok formájában adta közre Jack Cole amerikai költő negyven versét, amelyeket kötetben való megjelenésük után, 1997 decemberében az akkor még színinövendék Fazekas Ernő (hegedű, ének), Márton Lóránt (gitár, ének) és Nagy Csongor (gitár, zongora, ének) megzenésítve adott elő. A Transylvanian Bú Boys koncertje azóta már legendás hírnévnek örvend és kiváló szórakozást nyújt fiatal és idősebb generációnak egyaránt.

Jegyek csak az esemény kezdése előtt válthatók a helyszínen. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el és a járványhelyzetre való tekintettel számuk korlátozott. Információk a 0751-039-026-os telefonszámon.