A mi kis városunk Csíkszeredában

A mi kis városunk Csíkszeredában

A Csíki Játékszín az öt előadásos bérleteseinek (Bánk bán bérlet, Prospero bérlet, Don Juan és Antigoné bérlet), a Tomcsa Sándor Színház A mi kis városunk című előadását hívta el vendégül.

Februárban két napig vendégeskednek az udvarhelyiek Csíkszeredában. Február 1-én, szombaton 19 órától a Don Juan bérleteseket, február 2-án, vasárnap 19 órától pedig a Prospero bérleteseket várják a nézőtérre. Március elején visszatér az udvarhelyi társulat az előadással a fennmaradó két bérletháznak. Akik lemaradtak a februári előadásokról, márciusban lesz lehetőségük megnézni a produkciót.  A csíkszeredai előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

A mi kis városunk
Fotó: Balázs Attila

Átlagos emberek egy átlagos városban, élik az életüket, sürögnek, forognak, figyelik az évszakok váltakozását. A tejes fiú hatkor kel, a gyerekek nyolckor mennek iskolába, az asszonyok pletykálnak, a férjek gyepet nyírnak. Így telik el nap nap után. Van olyan, aki felfogja az élet örömét, minden egyes percben? Csak szentek és költők talán.

De ebben a történetben van egy Rendező is, ő átlátja az egészet, ismeri a múltat és érti a jövőt. Csak a Rendező érti az életek jelentéktelen kis pillanatainak szépségét, mélységét, pótolhatatlanságát. És, hogy ezekből mit mutat meg nekünk? Az kiderül minden este a Színházban.

Szereposztás:
RENDEZŐ: Barabás Árpád

WEBB SZERKESZTŐ ÚR: Dunkler Róbert

WEBBNÉ: László Kata

GIBBS DOKTOR: Szűcs-Olcsváry Gellért

GIBBSNÉ: Bekő Fóri Zenkő

GEORGE GIBBS: Jakab Tamás m. v.

EMILY WEBB: Kőmíves Boróka / Nagy Xénia-Abigél

REBECCA GIBBS: Kőmíves Boróka / Nagy Xénia-Abigél

SIMON STIMSON: Pál Attila

HOWIE NEWSOME: ESTI NORBERT

SOAMESNÉ /WILLARD PROFESSZOR: Pál-Varga Márta

WARREN RENDŐR: Tóth Árpád

SÚGÓ: Pásztor Márk

KISLÁNY: Dunkler Helka m. v.

WALLY WEBB: Dunkler Krisztián m. v.

JOE CROWELL: Szűcs-Olcsváry Zete m. v.

SI CROWELL: Szűcs-Olcsváry Zámor m. v.

A BALÁZS FERENC VEGYESKAR TAGJAI: Bíró Edith, Tóti Ágoston, Crețu Mária, Both Emese, Szőts Gabriella, Nagy Katalin

DIÁKOK: Márton András, György Laura, Birtalan Alexandra, Jenei Bence, Bereczki-Orbán András, Bereczki-Orbán Péter, Lukács Lilla, Balázs Ádám, Gudor Hunor, Pálfalvi Eneh, Tódor Erika, Péter Mónika, Gelei Erika, Barabás Ágnes, Szőcs Réka, Tifán Gellért, Asztalos Ágota

ÉLŐZENE ÉS HANGEFFEKTUSOK: Barabás Árpád (ének), Pál Attila (zongora, hegedű, bendzsó, nagybőgő), Esti Norbert (ének, dobok, zongora), Pásztor Márk (gitár, bendzsó), Tóth Árpád (nagybőgő), Márton András (zongora)

Látványterv: Eranio Pertușka m.v.

Díszletkivitelezés: Szűcs-Olcsváry Gellért

Jelmez: Bíró Boglárka m.v.

Dramaturg: Dálnoky Réka m.v.

Rendezőasszisztens: Ana-Bianca Tudorică m.v.

Videótechnikus: Tordai István Árpád
RENDEZŐ: VLADIMIR ANTON

A bérletes előadások mindegyikére lehet jegyet váltani, a fennmaradó helyek függvényében.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/csikszereda/csiki-jatekszin/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.