Fotó: Székedi Ferenc

A magyar költészet napján a Csíki Játékszínben

TIZENEGY

A magyar költészet napján, április 11-én, 11 órakor a Csíki Játékszín lépcsőin elhangzik 11 magyar vers a társulat tolmácsolásában.

Fotó: Székedi Ferenc

HORDA

A Közép-Európa Táncszínház és a Nemzteti Táncszínház közös produkciója

A 25 éves jubileumát ünneplő Közép-Európa Táncszínház HORDA című előadása Kun Attila művészeti vezető első közös munkája a társulattal. Erdélyi turnéján a produkció április 11-én, 19 órai kezdettel látható a Csíki Játékszínben.

Az egyetlen Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

Fotó: Dusa Gábor

A hegedűművész muzsikája ösztöni kapocs a természettel és a természetben élő egyénnel. Zenéjéből árad a kultúra, de nem a színpadokon vagy a kiállítótermekben megjelenő kultúra, hanem az ember – a Kárpát-medencében élő ember – kultúrája.

 A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket.

Előadók: Jakab Zsanett, Frigy Ádám, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn (Fülöp Viktor ösztöndíjas), Kovács Péter, Mádi László, Palcsó Nóra, Ivanov Gábor

Díszlet-jelmez: Kiss Julcsi

Fény: Fogarasi Zoltán

Dramaturg: Lisztóczky Hajnal

Asszisztens: Fodor Katalin

Zene: Lajkó Félix

Koreográfus: Kun Attila

http://vimeo.com/64304234