A magyar költészet napja a Szigligetiben

A magyar költészet napja a Szigligetiben

Az elmúlt hétvégén a Szigligeti Színház rendhagyó körülmények között ünnepelte a magyar költészet napját: április 11-én, a Szigligeti Társulat művészei telefonon keresték meg a teátrum bérletes nézőit, akiknek kedvenc költeményüket szavalták el.

A költészetnapi telefonos szolgálat a színházi kényszerszünet alatt, a Szigligeti Színház által szervezett kampány része, amelynek célja, hogy a hűséges nézők és internetes követők ne maradjanak színházi élmény nélkül a kijárási tilalom ideje alatt sem. A színház ugyanakkor ezúttal nem online térben kívánt megemlékezni a jeles alkalomról, ezért telefonon kereste fel mindazokat az idős nézőket és bérlettel rendelkező személyeket, akik hűséges színházbarátok.

A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy minden olyan személy, aki előzetesen nem adta meg telefonszámát a színház munkatársainak, de szeretne részt venni ebben a meglepetésakcióban, az jelezze szándékát a színház Facebook-oldalán.

A Szigligeti Színház ugyanakkor  folytatja a #maradjottonnézzélszínházat kampányát, amelynek keretében, az utóbbi évek legsikeresebb előadásainak felvételei mellett, hamarosan videóinterjúkat is közzétesznek a színház webes felületein.