A magyar költészet napja a Szigligetiben

A magyar költészet napja a Szigligetiben

A Költészetnapi verstelefon második kiadásával, illetve gyermekek által írt költeményekből készült versvideó-sorozattal ünnepelte április 11-én a magyar költészet napját a nagyváradi Szigligeti Színház.  A világjárvány miatt immár második alkalommal költöztek az éterbe a Szigligeti Színház költészetnapi megmozdulásai, amelyben a Szigligeti és a Lilliput Társulat is kivette részét.

Közel kilencven néző, köztük kolozsvári, marosvásárhelyi és budapesti színházbarátok jelentkeztek a Költészetnapi verstelefon második kiadására, amelynek kapcsán kedvenc magyar költeményeikkel köszöntötték személyesen a jelentkezőket a Szigligeti Társulat tagjai. A személyre szabott telefonhívások alkalmával kortárs és klasszikus versek is elhangzottak, többek között Ápriliy Lajos, Kosztolányi Dezső, Ady Endre vagy Jónás Tamás tollából, a Szigligeti Társulat színművészei tolmácsolásában.

A Lilliput Társulat március elején hirdetett verspályázatot, amelyre legfeljebb tizennégy éves gyermekek jelentkezését várták. A huszonkét beérkezett pályaműből a Lilliput Társulat bábszínészei készítettek versvideókat, amelyeket április 11-én tettek közzé a Lilliput Társulat Facebook-oldalán. A Ti írtátok, mi elmondjuk versvideó-sorozatot itt tekinthetik meg az érdeklődők.