A magyar költészet napja a Szigligeti Színházban

A magyar költészet napja a Szigligeti Színházban

A Szigligeti Színház 2011-től minden évben rendhagyó módon ünnepli meg a magyar költészet napját. Idén április 11-én a Szigligeti Társulat, valamint a Lilliput Társulat is megemlékeznek a jeles ünnepről.

A Szigligeti Társulat a Várad folyóirat által indított Élő Várad kezdeményezéshez csatlakozik azokkal a versvideókkal, amelyek tizenkét nagyváradi kortárs szerző költeményeit dolgozzák fel. A videókban elhangzanak Kinde Annamária, Lipcsei Márta, Kémenes Henriette, Tóth Ágnes, Ozsváth Zsuzsa, Szűcs László, Gittai István, Sall László, Kőrössy P. József, Sorbán Attila, Zudor János versei, valamint Mihók Tamás fordítása. A költemények kiválasztását, valamint a videók rendezését Tasnádi-Sáhy Péter, a Várad folyóirat irodalmi rovatának szerkesztője vállalta. A videókat a színház Facebookján, valamint Youtube-csatornáján fogják közzétenni.

A magyar költészet napja alkalmából a Lilliput Társulat öröm-utcazenével készül Rím Elek a téren – költészetnapi utcazene címmel. Az érdekelődőket a Holnaposok szoborcsoportnál hétfőn 14 órától várják, és mint minden utcazenész, ők is kihelyeznek majd egy kalapot, melybe „adományként” a nézők-hallgatók kedvenc versét, és saját költeményeket is várnak.