A magyar költészet napja a Csíki Játékszínben

A magyar költészet napja a Csíki Játékszínben

Április 11-én (vasárnap) két eseménnyel ünnepli a magyar költészet napját a Csíki Játékszín.

Délelőtt 11.00 órától a Tizenegy című versösszeállításra kerül sor a színház épülete előtt, 19.00 órától a színház nagytermében Szabó Enikő és barátai előadásában a Versek és dalok című verses-zenés összeállítás lesz látható.

TIZENEGY

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik.

A Csíki Játékszín hagyományos költészet napi műsora (mely idén is Szabó Enikő színésznő koordinálásával jött létre) erre emlékezve viseli a Tizenegy címet. Ez alkalomból április 11-én (vasárnap) 11.00 órától 11 vers hangzik el 11 színész előadásában a színház lépcsőin.

Idén Pilinszky János Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas költő születésének százéves évfordulóját ünnepeljük, ezért az idei Tizenegy az ő életműve előtti tisztelgés: tizenegy Pilinszky-vers hangzik el a társulat tizenegy színészének előadásában.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Szabó Enikő és barátai: VERSEK ÉS DALOK

Szabó Enikő és barátai Versek és dalok című előadása április 11-én (vasárnap) este 19.00 órától kerül sorra a Csíki Játékszín nagytermében.

Szabó Enikő, a Csíki Játékszín színésznője gyerekkora óta zenésít meg verseket, illetve ír saját dalokat. Született két színházi előadás is az idők folyamán: az Angyalstop (2007), és a Születésnapodra (2013) című verses-zenés est. A Versek és dalok ennek a két korábbi előadásnak a válogatásából jött létre, új dalokkal kiegészülve.

A verses-zenés összeállításban Arany János, József Attila, Kovács András Ferenc, Kemény István, Lackfi János, Orbán János Dénes, Parti Nagy Lajos, Radnóti Miklós, és Szabó T. Anna költők művei hangzanak el.

Előadják: Szabó Enikő (ének, gitár, dalszerző); Szabó Zsolt (zongora); Varga Nándor (gitár); Veress Albert (perkúció), Barabás Tamás (basszusgitár)

Az előadásra a jegyek ára 15 lej. Jegyek csak a helyszínen válthatók a színház jegypénztárában, kezdés előtt egy órával. Információk és helyfoglalás a 0751-039-026-os telefonszámon.