A magyar dráma napja Marosvásárhelyen

A magyar dráma napja Marosvásárhelyen

Sikerrel zárult a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának A magyar dráma napja alkalmából szervezett ünnepi eseménye. A hagyományokhoz híven sor került Aranka György szobrának megkoszorúzására, amelyen Bálint Örs, a társulat színművésze tolmácsolásában elhangzott a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház számára írt drámanapi üzenet, amelyet ezúttal Dragomán György író fogalmazott meg. Az eseményen a társulat tagjai mellett jelen volt Vida Gábor író, Barabás Attila, a Maros Művészegyüttes igazgatója, koszorúzott a Studium Prospero Alapítvány, a Lórántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület, a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

A Maros-parton 16 órakor kezdődő #edenkert szabadtéri foglalkozáson három marosvásárhelyi iskola diákjai és tanárai (Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Gheorghe Șincai Szakképző Líceum, Szász Adalbert Sportlíceum), valamint a projekt iránt érdeklődő nézők vettek részt, akik a társulat színészeivel közösen Madách Imre Az ember tragédiája drámájának aktualitását, a benne fölmutatott eszmék gyökereit, az eszmék változásainak okait boncolgatták.

Az foglalkozás iránt tanúsított kiemelt érdeklődésre való tekintettel, a járványügyi rendelkezések függvényében a színház az #edenkert pedagógiai foglalkozást az elkövetkezőkben is műsorra tűzi.

Az #edenkert ötletgazdája Keresztes Attila művészeti igazgató, a projekt vezetői B. Fülöp Erzsébet színművész, valamint Szabó Réka dramaturg.

Forrás: Tompa Miklós Társulat