A Macbett  a krajovai Nemzetközi Shakespeare Színházi Fesztiválon

A Macbett a krajovai Nemzetközi Shakespeare Színházi Fesztiválon

Eugène Ionesco Macbett című abszurd drámája a 13. krajovai Nemzetközi Shakespeare Színházi Fesztiválon lesz megtekinthető Silviu Purcărete rendezésében. Az előadást május 24-én, kedden este 8 órától láthatja a közönség a krajovai Marin Sorescu Nemzeti Színház Amza Pellea termében. Az előadást a Román Színházi Szövetség (UNITER) 2021-es év Legjobb rendezés kategóriájában jelölte díjra.

Helmut Stürmer tiszta díszlete, a függönyök és a világítás markáns vörös színével, valamint Lia Manțoc rendkívüli ihletettségű és szuggesztív erejű jelmezei és a Vasile Șirli szerezte zene, amely aláfesti, leköveti és megnöveli a jelenetek feszültségét, egy Silviu Purcărete nevével fémjelzett, elsőrangú művészi előadással örvendeztetett meg bennünket” ‒ írta az előadásról Roxana Croitoru kritikus a Teatrul Azi színházi folyóiratban.

Az előadás rendezője Silviu Purcărete, a produkció létrehozásában közreműködött továbbá Helmut Stürmer díszlettervező, Lia Manțoc jelmeztervező, Vasile Șirli zeneszerző, Visky András dramaturg, Demeter Kata a dramaturg munkatársa, Kolcsár Péter korrepetitor és Bogdan Dobre a jelmeztervező asszisztense.

Az előadás címszerepét Bogdán Zsolt alakítja, további szerepekben Viola Gábor, Bács Miklós, Vindis Andrea, Dimény Áron, Váta Lóránd, Bíró József, Kántor Melinda, Pethő Anikó, Román Eszter, Balla Szabolcs, Bodolai Balázs, Buzási András, Gedő Zsolt, Kiss Tamás és Marosán Csaba látható.

A Macbett krajovai vendégszereplésére jegyek vásárolhatók a Marin Sorescu Nemzeti Színház jegypénztárában, valamint online a www.ebilet.tncms.ro weboldalon.