A Lourcine utcai gyilkosság - A Városi Színház vendégelőadása a Tomcsa Sándor Színházban

A Lourcine utcai gyilkosság – A Városi Színház vendégelőadása a Tomcsa Sándor Színházban

A kézdivásárhelyi Városi Színház szilveszteri komédiáját, Eugène Labiche: A Lourcine utcai gyilkosság című darabját – Pálffy Tibor rendezésében – február 3-án, kedden 19 órától tekinthetik meg a Tomcsa Sándor Színházban.

Jegyek válthatók a színház jegypénztárában naponta 11 és 14 óra, 15-17 óra között a színház jegypénztárában. A pénztár előadás napján 11-14 óra között tart nyitva és előadás kezdete előtt egy órával nyit.  A jegy felnőtteknek 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. .

Helyfoglalás a 0266 212 131-es telefonszámon, vagy a kozonsegszervezo@szinhaz.ro címen.

„A média akarva-akaratlanul hatalom. Egy ártalmatlannak tűnő kis információ-értékű hír olyan folyamatokat képes beindítani, melyeknek következményeit már nem lehet visszafordítani. Ehhez természetesen megfelelő táptalaj kell: Lenglumé, a főszereplő, akinek fogalma sincs, hol és hogyan töltötte az előző éjszakát.

A görbe éjszaka történéseinek felidézését nehezítik a megmagyarázhatatlan részletek, mint a főszereplő kormos kezei, ruhái között talált szőke hajfonat, ágyában horkoló régi iskolatársa. A két tárgy, egy zöld esernyő és egy G.M. monogramos zsebkendő eltűnése akkor vált ki pánikot, mikor a szereplők az újságban egy szenesasszony meggyilkolásáról olvasnak, akinek holtteste mellett a tettesek egy zöld esernyőt és egy monogramos zsebkendőt felejtettek…

Aki látta a Másnaposok sikerfilmek valamelyikét, nagyon jól tudja, hogy miről van szó. Az alapszituáció ugyanaz. Egy alkoholgőzös este eseményeinek felderítése, jó néhány komikus jelenet, és esetünkben egy gyilkosság, amely igencsak megfűszerezi a cselekményt.”

Szereposztás:

Lenglumé: Fekete Zsolt

Mistingue: Lung László Zsolt

Justine: Páll Gecse Ákos

Norine: Mezei Gabriella

Potard: Orbán Levente

Díszlet- és jelmezterv: Kupás Anna

Zene: Kónya Ütő Bence

Rendező: Pálffy Tibor