A Leonida Gem Session a Nottara Színházban

A Leonida Gem Session a Nottara Színházban

Október 19-én, szombaton este 7 órától Tompa Gábor Leonida Gem Session rendezése a bukaresti Nottara Színház által első alkalommal megrendezett Fest(in) pe Bulevard nemzetközi színházi fesztiválon vett részt.

Az október 12-19. között zajlott Fest(in) pe Bulevard az első olyan színházi fesztivál, amely a válsággal foglalkozik. A fesztiválon bemutatott előadások két egységre oszlottak: a Bulevardul Comediei (A Komédia Körútja) és a Criză teribilă, monşer! (Rettenetes válság, mon cher!). A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása Bulevardul Comediei (A Komédia Körútja) szekció keretében volt látható, a Nottara Színház Horia Lovinescu termében.

Az előadásban Hatházi András, Bogdán Zsolt, Bács Miklós, Viola Gábor, Farkas Loránd, Balla Szabolcs, Laczkó Vass Róbert és Panek Kati lép fel. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Carmecita Brojboiu, dramaturg Visky András, a zenét Vasile Șirli szerezte, míg a színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi.

A közelmúltban Tompa Gábor az előadás színreviteléért a legjobb rendezőnek járó díjban részesült a  Nagyváradon megrendezett 19. Rövid Dráma Fesztiválon.