A Lélekcsönd három helyszínen is látható Hargita megyében

A Lélekcsönd három helyszínen is látható Hargita megyében

A Miskolci Nemzeti Színházban készült Lélekcsönd című produkciót június 10-én, vasárnap 19 órától a Csíki Játékszínben láthatja a csíki közönség, június 12-én este 7 órától  Gyergyószentmiklósón, a Figura Stúdió Színházban, valamint június 13-án, este 8 órától a Tomcsa Sándor Színház nagytermében láthatja az udvarhelyi közönség.

A Lélekcsönd egy költő, egy színész és egy zenész találkozásából született lélek „sanzon”, avagy az elengedés, szerelem, Isten és elmúlás csöndjeinek megszólalása. Az előadás Demény Péter (kolozsvári származású díjazott költő, író és szerkesztő), Márkos Albert (csellista, több film és színházi előadás zeneszerzője) és Salat Lehel (csíkszeredai származású, a Miskolci Nemzeti Színház színésze) alkotásában kínál egy igényes, elmélyülő szórakozást nézőinek.

Az előadás alkotói így nyilatkoznak az előadásról:  Alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek “sanzonjai”. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek.

Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk)ben.