A legszebb karácsonyi ajándék - Bemutató a Brighella Bábszínházban

A legszebb karácsonyi ajándék – Bemutató a Brighella Bábszínházban

Az előadás bemutatójára bérletszünetben kerül sor, november 19-én, szombaton 11 órától az Iparosotthonban található bábszínházi teremben.

Különleges előadással készülnek a Brighella Bábszínház művészei a téli ünnepekre. A társulat törtenetében először – és eddig utoljára – 14 évvel ezelőtt készült karácsonyi műsor, most Nagy Regina rendezésében egy kortárs szerzők műveiből álló mesefüzért láthatnak a gyerekek. Az előadás kortól függetlenül megtekinthető.

Minden év novemberében beköszönt a karácsonyi láz. A kirakatok megtelnek műfenyőkkel, színes kis égőkkel, ajándékdobozokkal. Az embereket elragadja a vásárlási és ajándékozási kényszer, úrrá lesz felettük a rohanás. A nagy ünnepi készülődés közepette viszont egyre rutinszerűbbé válik a díszítés, az ajándékozás. Az üzletek kirakataiban már több éves, kopott ajándékdobozok porosodnak, látványuk sokszor szomorú és illúzióromboló.

Innen származik a rendezőnő ötlete, hogy újra tartalommal, élettel, mesékkel és versekkel töltsék meg ezeket a dobozokat. Az előadás vidám és megható történetein túl újrahasznosít számos figurát, kelléket és bábot, melyek az elmúlt évek során feledésbe merültek és a bábszínház díszlettárában porosodtak. A karácsony szellemében most újra életre kelnek, hogy mosolyt csaljanak a gyerekek arcára.

Az előadás látványtervezője Bandura Emese, szereplői Kófity Annamária, Nagy Anikó, Bandura Tibor és Nagy Tamás. A dalokat Szátvári Csaba és Fehér Róbert szerezték.

A bemutatóra bérletszünetben kerül sor, november 19-én, szombaton 11 órától várják a nézőket az Iparosotthonban található bábszínházi teremben.

Az előadásra jegyek válthatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában hétköznaponként 10 és 17 óra között, a Biletmaster online jegyértékesítő rendszerben illetve az előadás előtt egy órával a helyszínen.