A kuflik történeteit eleveníti meg a szatmári bábtagozat idei első bemutató-előadása

A kuflik történeteit eleveníti meg a szatmári bábtagozat idei első bemutató-előadása

Dániel András (m.v.) magyarországi szerző kufli-történeteit dolgozza fel a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata bábszínházi évadjának első bemutató-előadásában. A kedves kis történeteket Rumi László (m.v.) alkalmazta bábszínpadra, az előadás zenéje pedig Nagy Anikó bábszínész nevéhez fűződik. A látványtervet a bemutatón is részt vevő szerző készítette, aki egyébként grafikus. A játéktér kialakítása és a bábok kivitelezése Rumi Borbála, Zámori Eszter, Szűcs Zsolt munkája. Az Egy kupac kufli címet viselő eladás ügyelője Liegner Zsolt. A 2015. október 23-i bemutató-előadás szereplői Nagy Anikó és Nagy Tamás.

„A szerzőnek eddig három kufli-könyve jelent meg. Ezekből a történetekből választottunk ki néhányat és elevenítettük meg a bábszínház eszközeivel” – fogalmazott az előadás kapcsán a rendező, aki szerint tulajdonképpen ősbemutatóról van szó, hiszen korábban még nem készült bábszínházi előadás a kuflikról.

Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova… (Dániel András)

Rumi László egyébként a szatmári bábtagozat visszatérő vendége, legutóbb a többszörös fesztiválszereplő Cseresznyevirág című, japán mesék alapján létrehozott produkciót vitte színre. A mostani előadást az alkotók 4 éves kortól ajánlják, időtartama 45 perc.

Az Északi Színház Ács Alajos stúdiótermében játszott előadásra egyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, előadások előtt egy órával, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.