A Kolozsvári Puck Bábszínház szeptemberi programja

A Kolozsvári Puck Bábszínház szeptemberi programja

Szeptember 21-én a Szegény Dzsoni és Árnika, 29-én pedig a Paprikajancsi kalandjai című előadások kerülnek színpadra 11:00 órai kezdettel. Figyelem, az utóbbi a Kolozsvári napok keretén belül zajlik, szombat helyett vasárnap, a Karolina téren.

 

Szegény Dzsoni és Árnika

Igazi szeretetről, felelősségről, hűségről, kitartásról, szabadságról és sok más fontos kérdésről szól Lázár Ervin meseregényének bábos előadása. Szegény Dzsoni és Árnika együttléte korántsem olyan egyszerű, mint azt ők szeretnék. Számos megpróbáltatáson mennek keresztül míg önfeledt boldogságban lehet részük. Kalandjaik során szembe kell nézniük Ipiapacs rablóvezérrel és csapatával, Rézbányai Győző sértődéseivel és egyéb nehézségekkel is. A feloldást pedig Csodaországban, a Hétfejű Tündérnél találják.

Az előadás végére bizonyossá válik az is, hogy a „szeretet olyan, mint a varázslat”.

Lázár Ervin  nyomán dramatizálta: Láng Zsolt

Rendező: Varga Ibolya

Zene: Lászlóffy Zsolt

Látványtervező: Filep Szilárd-Zsolt

Kivitelezés: Elena Ilaș (festő), Florin Marin (szobrász)

Előadják: Csortán Márton/Domokos Szabolcs, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, László Réka/Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő

 

Paprikajancsi kalandjai

 

„Úgy piroslok, mint egy alma, mégse fog egy fog se rajtam. /Az ördögöt eldöngetem, ki bajban van, megsegítem.” – szól a rigmus az előadás főszereplőjéről, Paprikajancsiról. Az előadás alatt Paprikajancsinak egy székely asszonnyal és számos bolonddal gyűlik meg a baja. A kedves érdeklődök az előadás végére megtudhatják, hogy ki a legbolondabb közülük.

 

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László

Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Előadják: Giriti Réka, György László

 

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 22-én A száműzött farkas (Lupul Interzis) 11:00 és 12:30 órától tekinthető meg, 28-án pedig 11:00 órától a Hamupipőke (Cenușăreasa) című előadás, utóbbi a Kolozsvári napok keretében a Karolina téren.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.