A Kolozsvári Puck Bábszínház októberi programja

A Kolozsvári Puck Bábszínház októberi programja

Október 5-én a Paprikajancsi kalandjai, 12-én a Kolozsvári mesék, 19-én A csillagszemű juhász, 26-án pedig a Jancsi és Juliska című előadások kerülnek színpadra 11:00 órai kezdettel.

 

Paprikajancsi kalandjai

Paprikajancsi nem akármilyen Jancsi: bátorságával, eszességével képes legyőzni az ördögöt, mégpedig háromszor. És mintha ez nem lenne elég, egy székely asszonnyal és számos bolonddal is meggyűlik a baja. De minden akadályon kacagva lép át. E hagyományos vásári bábjáték nyelvi humora és látványvilága mind a gyerekeket, mind a felnőtteket elvarázsolja.

 

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László

Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Előadják: Giriti Réka, György László

 

 

Kolozsvári mesék

 

A Kolozsvári mesékben a bábszínészek megelevenítik számunkra egy száz évvel ezelőtt élt iskolás fiú, egy ötszáz évvel ezelőtt élt méhész és egy ezer évvel ezelőtt élt honfoglaló kislány rendkívüli történetét. De figyelem, fordított sorrendben! Ami viszont összeköti őket, az, hogy különös bátorságra volt szükségük ahhoz, hogy legyőzzék az ellenséget, meggyőzzék a barátaikat vagy akár megküzdjenek önmagukkal.

 

Írta és dramatizálta: Zágoni Balázs

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet és bábok: Elena Ilaș

Zene: Kötő Áron

Előadják: Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő

 

 

A csillagszemű juhász

A csillagszemű juhász egy rendkívüli mese, ami többek között a merészségről és az értékek mellett való kiállásról szól. A juhász csillagszemei könnyen elvarázsolják a lányokat, az ostoba királyt viszont nem, ezért rengeteg próbát kell kiállnia, mert nem akar engedelmeskedni a buta parancsoknak.

Ajánlott korosztály: 4+

 

Az azonos című népmesét színpadra írta: Szabó Attila

Rendező: Szabó Attila

Zene: Csernák Zoltán Samu

Báb-, díszlet és jelmeztervező: Miareczky Edit

A tervező asszisztense: Urbán Nikolett

Mozgás: Fosztó András

A rendező munkatársa: László Réka

Előadják:

Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Kötő Áron

 

 

Jancsi és Juliska

 

A szegénység rákényszeríti Jancsi és Juliska édesapját, hogy eladja a kiskecskéjüket. Amíg ő a vásárban van, a gyerekek megismerkednek Csipettel, az erdei manóval, aki egy titokzatos versike segítségével egy kincshez tudja juttatni őket. Történetüket a Vasorrú Bába bonyolítja, ám Csipet manó és Döme mackó segítségével a gyerekeknek sikerül legyőzniük őt. Az előadás hangulatát vidám zenék és énekek színesítik, valamint az, hogy Csipet manó sokszor a nézők együttműködését, segítségét kéri.

Melyik úton megyünk? Kiben bízunk? Mivel segítünk a bajban? – kérdezhetjük egymástól kicsik és nagyok, a mesében és a való világban egyarányt.

 

Szerző: Grimm testvérek

Dramatizálta: Szilágyi Dezső

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet: Sandu Marian

Bábok: Virgil Svințiu

Zene: Kötő Áron

Előadják: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 6-án a Karó Dani (Dănilă Prepeleac), 13-án Az eszes szabólegény (Croitorașul cel isteț), 14-én az Alfonso és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea), 20-án az Öreganyó lánya, öregapó lánya (Fata babei și fata moșului), 27-én az Alfonso és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea) tekinthető meg 11:00 és 12:30 órától.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.