A Kolozsvári Puck Bábszínház májusi programja

A Kolozsvári Puck Bábszínház májusi programja

Május 4-én a A csillagszemű juhász, 18-án a Paprikajancsi kalandjai, illetve 25-én az Én vagyok Pinokkió című előadások lesznek láthatók 11:00 órai kezdettel. Ebben a hónapban egy új előadás bemutatójával is készülnek: május 11-én 11:00 és 16:00 órai kezdettel a Hófehérke című előadásra várnak mindenkit szeretettel.

 

A csillagszemű juhász

A csillagszemű juhász egy rendkívüli mese, ami többek között a merészségről és az értékek mellett való kiállásról szól. A juhász csillagszemei könnyen elvarázsolják a lányokat, az ostoba királyt viszont nem, ezért rengeteg próbát kell kiállnia, ha nem akar engedelmeskedni a buta parancsoknak.

Ajánlott korosztály: 4+

Az azonos című népmesét színpadra írta: Szabó Attila

Rendező: Szabó Attila

Zene: Csernák Zoltán Samu

Báb-, díszlet és jelmeztervező: Miareczky Edit

A tervező asszisztense: Urbán Nikolett

Mozgás: Fosztó András

A rendező munkatársa: László Réka

Előadják:

Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Kötő Áron

 

Paprikajancsi kalandjai

Paprikajancsitól sokat tanulhatunk: legfőképpen azt, hogy hogyan bánjunk el az ördögökkel mosolyogva. Ki a legbolondabb közülük?  ̶  tehetjük fel az előadás után a kérdést. Az nem vitás, hogy vajmi kevés eszességgel rendelkezik az, aki a diót vasvillával akarja a padlásra hányni, vagy aki a fényt teknővel akarja bevinni a házba, avagy aki erőszakkal akarja a csibéket a kotló alatt tartani. De a makacs székely asszonyban és magában Paprikajancsiban van-e bolondság?

Ajánlott korosztály: 3+

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László

Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Előadják: Giriti Réka, György László

Én vagyok Pinokkió

Pinokkió egy életre kelt fabábu, kinek a sok hazugság miatt megnő az orra. De Pinokkió nem akar rossz lenni, csak nem ismeri a módját annak, hogy jó legyen. „Ha szétnézünk, száz és ezer Pinokkió vesz bennünket körül: minden gyermeknek van egy kezdeti útszakasza, de talán több is, egymással összefonódó utak, mindig újabb és újabb életkort kell elérni és azt meghaladni.” – magyarázza Călin Mocanu, a rendező.

Alsó korhatár: 4 év

Szerző: Carlo Collodi

Szövegadaptáció: Călin Mocanu

Rendező: Călin Mocanu

Rendezőasszisztens: Sarvadi Paul

Díszlet: Sandu Marian

Zene: Dan Bălan

Előadják: Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Erdei Emese

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 5-én 11:00 órától a Mackó és az évszakok (Ursulețul și anotimpurile), 12-én Az okos szabólegény (Croitorașul cel isteț), 19-én pedig A derék kismanó (Spiridușul voinic) című előadások lesznek láthatók 11:00 és 12:30 órai kezdettel.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.

Mindenkit szeretettel várunk!