A Kolozsvári Puck Bábszínház januári programja

A Kolozsvári Puck Bábszínház januári programja

Január 11-én A csuka parancsára, 18-án a Kishercegszemmel, 25-én pedig a Csipike című előadások kerülnek színpadra 11:00 órai kezdettel.

 

A csuka parancsára
Fotó: Puck Bábszínház

A csuka parancsára

A mese főhőse a rettenthetetlen Jemeljuska, aki nem ismer lehetetlent. Jemeljuska meghagyja a csuka életét, aki varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet. A varázsszavak segítségével a főhős mindenkinek kedvében jár, még a a Sosemmosolygó cárkisasszonyt is sikerül megnevettetnie. „Hagyományos paravános bábelőadás, iskolapéldája a klasszikusan értelmezett bábos mesejátékoknak, melyekben a mese eszmei üzenete, az elbeszélés tisztasága és a karakterek precíz megformálása a tét.” – vallja az előadás felújító rendezője, Varga Ibolya.

Szerző: T. Tarakovszki

Rendező és zenei válogató: Balló Zoltán

Előadás felújító: Varga Ibolya

Báb- és díszlettervező: Wallner Günter

Díszlet- és a bábfelújító: Elena Ilaş, Florin Marin

Előadják: Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Balogh Dorottya, György László, Kötő Áron, Domokos Szabolcs

 

Kishercegszemmel

Az előadás ötletadó szövege Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye, amelynek a főhőse a tisztaság, az ártatlanság és felszabadult életöröm jelképe. Az előadás során az emberi útkeresés, a magunkra találás, és a bennünk levő gyermek énhez való visszatérés folyamatát járjuk körbe a mozgás, a látvány és a zene eszközeivel.

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: Pünkösti Laura

Díszlettervező: Albert Alpár

Jelmeztervező: Borsos Viola

Koreográfia: Jakab Melinda

Zene: Domokos Előd

Videó: Lepedus-Sisko Péter

Előadják: Jakabfi Ivett m.v., Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő

 

Csipike
Fotó: Puck Bábszínház

 

Csipike

Biztos találkoztál már Csipike nevével, de emlékszel-e, hogy milyen egy elrettentő példa, vagy hogy mi az a tudományos meggyőzés? A bábszínházi előadásban választ találsz a kérdésekre és meghallgathatod, hogy hogyan vokalizál Szarvasbika, és mit énekel az erdő kórusa. Csipikét, az erdő jóságos urát megkísérti a zsarnokság szelleme, a megszokott kedvességét önkényes, gonosz döntések és parancsoló hangnem váltja fel.

Rendező: Varga Ibolya
Zene: Venczel Péter

Báb- és díszlettervező: Ioana Olăhuț

Díszletező: Balog Ferenc, Domokos Előd

Előadják: Urmánczi Jenő, György László, Patka Ildikó, Erdei Emese, Giriti Réka, Kötő Áron, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Csortán Márton, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs, Bondár Tibor

 

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 12-én a Csipkerózsika (Frumoasa din pădurea adormită), 19-én A kecske és a három gidó (Capra cu trei iezi), 26-án az Alfonso és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea) tekinthető meg 11:00 és 12:30 órától.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.