A Kolozsvári Puck Bábszínház áprilisi programja

A Kolozsvári Puck Bábszínház áprilisi programja

Április 6-án a Paprikajancsi kalandjai, 13-án A csillagszemű juhász, illetve 27-én a Jancsi és Juliska című előadások lesznek láthatók 11:00 órai kezdettel.

 

Paprikajancsi kalandjai

„Úgy piroslok, mint egy alma, mégse fog egy fog se rajtam. /Az ördögöt eldöngetem, ki bajban van, megsegítem.” – szól a rigmus az előadás főszereplőjéről, Paprikajancsiról. A népi bábhős sok ördöggel elbánt már, most viszont nem is annyira az ördöggel, mint egy székely asszonnyal és számos bolonddal gyűlik meg a baja.

Ajánlott korosztály: 3+

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László

Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Játsszák: Giriti Réka, György László

 

A csillagszemű juhász

Volt egyszer egy király, aki igencsak ostoba parancsokat osztogatott. És volt egy juhászlegény, aki köpött az ostoba parancsokra: a király tüsszentésére nem volt hajlandó azt mondani, hogy „Adjon Isten egészségére, Felség!” csak akkor, ha az neki adja egyetlen lányát. Az igéző szemeivel el is csábította a királykisasszonyt, a király viszont már nagyobb kihívást jelentett számára.

Ajánlott korosztály: 4+

Az azonos című népmesét színpadra írta: Szabó Attila

Rendező: Szabó Attila

Zene: Csernák Zoltán Samu

Báb-, díszlet és jelmeztervező: Miareczky Edit

A tervező asszisztense: Urbán Nikolett

Mozgás: Fosztó András

A rendező munkatársa: László Réka

Előadják:

Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Kötő Áron

 

Jancsi és Juliska

Az előadás a klasszikus mese vonalát követi, de a főszereplők, valamint a Favágó és a Boszorkány alakja mellett megjelenik a falánk Macska, a torkos Medve, valamint a játékmester szerepét betöltő Csipet manó figurája is. Az előadás interaktív játéklehetőségeket is tartalmaz: Csipet manó minden alkalommal, mielőtt akcióba lép, kikéri a gyerekek véleményét, tanácsát és közösen találják meg a leghatékonyabb módját annak, hogy miként szabadítsák ki a főhősöket a Boszorkány karmai közül.

 

Szerző: Grimm testvérek

Dramatizálta: Szilágyi Dezső

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet: Sandu Marian

Bábok: Virgil Svințiu

Zene: Kötő Áron

Előadják: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

———————————————————————–

A Puck Bábszínház román tagozata is szeretettel vár minden érdeklődőt. 7-én a Hamupipőke (Cenușăreasa), 14-én a Derék kismanó (Spiridușul voinic), 21-én pedig Az okos szabólegény (Croitorașul cel isteț) előadások lesznek láthatók 11:00 és 12:30 órától.

 

Jegyek válthatóak előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 8-15 óra között Jakabfi Ágnesnél, a következő telefonszámon: 0731837693.

Mindenkit szeretettel várunk!