A kolozsvári Operettissimo együttes karácsonyi gálakoncertje

A kolozsvári Operettissimo együttes karácsonyi gálakoncertje

A kolozsvári Operettissimo együttes rendkívüli karácsonyi gálakoncertre várja a zene szerelmeseit december 15-én, 18 órától a Bágyoni Kultúrotthonba! Az ünnepi hangulatot előidéző produkció a Zenei utazások Várfalván című projekt negyedik állomása. Az eseményen a legszebb musical és operett betétdalok mellett meghitt, karácsonyi énekek is felcsendülnek majd. A zenés előadás repertoárjából nem hiányozhat a Jekyll és Hyde, My fair lady, Aladdin és a Macskák című musicalek részletei, valamint a Lili bárónő, Cigányszerelem, Viktória és a Csárdáskirálynő népszerű operettslágerei sem.

A kezdeményezés öt koncertből és négy diákoknak szóló oktatási előadásból áll, amely a Zenei utazások Várfalván című projekt része. A rendezvénysorozat az Országos Helyreállítási Terv – Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) támogatásával, valamint a várfalvai Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács társfinanszírozásával valósul meg.

Plesa Róbert, az együttes alapítója és a projekt vezetője elmondta – a kezdeményezés célja az értékmutatás, amely a későbbiekben részben vagy egészben kamatoztatható más településeken, vagy más kulturális szereplők által. A projekt olyan értéknormákat fog nyújtani, amely a közönség kulturális nevelését biztosítja főleg zenei téren, olyan változást eredményezve, amely hosszútávon is fenntartható. Ez a kulturális kezdeményezés számos várfalvai gyermek és fiatal művészi készségeit és ismereteit hivatott fejleszteni, egy modern és innovatív oktatási forma segítségével. A projekt magas színvonala, az előadások sokszínűsége és a magyar, román, valamint angol nyelvű interakció hozzájárul a befogadás, a sokszínűség és a tolerancia fejlesztéséhez művészi eszközök segítségével.

Fellépnek: Kolcsár Katalin, Székely Zsejke, Rigmányi István és Plesa Róbert énekművészek, valamint Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész és Kolcsár Péter zongoraművész. Az esemény díszmeghívottjai: Modra Noémi, Peti Tamás Ottó és Rétyi Zsombor, a Kolozsvári Magyar Opera énekművészei.

Jöjjön el, és hangolódjon velünk az ünnepre! Szeretettel várunk mindenkit a karácsonyi eseményünkre!