A kolozsvári és a marosvásárhelyi színház csatlakozik a Művészek a művészekért kampányhoz

A kolozsvári és a marosvásárhelyi színház csatlakozik a Művészek a művészekért kampányhoz

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csatlakozik a Román Színházi Szövetség (UNITER) által meghirdetett Művészek a művészekért országos jótékonysági kampányhoz. A kampány keretében a marosvásárhelyi teátrumban  2018. március 8-án, 17.00 órakor, a Nagyteremben a Liviu Rebreanu Társulat a Dés László – Geszti Péter – Békés Pál: Cartea junglei/ A dzsungel könyve című musicalt viszi színre, míg a Tompa Miklós Társulat március 18-án, vasárnap este 7 órától a Nagyteremben Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István: Fekete Péter című operettjét tűzte műsorra.

 A kolozsvári  színház a március 10-én és 11-én műsorra tűzött Angyalok Amerikában I-II előadások jegybevételét ajánlja fel az egészségügyi vagy anyagi nehézségekkel küzdő művészek számára. A kolozsvári nézők a kampányt a jegypénztárban vásárolt jegyek ellenértékével támogathatják.

A tizenhetedik alkalommal megszervezett kampányhoz bárki csatlakozhat, az adományokat és támogatásokat a Színházi Szolidaritási Alap (Fondul de Solidaritate Teatrală) Raiffeisen Banknál nyitott bankszámlájára várják (számlaszám: RO40RZBR0000060007801286).