A Kisvárdai Fesztivál díjazottai

A Kisvárdai Fesztivál díjazottai

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

 Magyar Színházak XXVI. Kisvárdai Fesztiválja díjazottai 2014. június 28.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ÉLETMŰ DÍJAT adományozott Dr. Kötő Józsefnek, aki színháztörténészként, pedagógusként és iskolaszervezőként is jelentős formálója az erdélyi színházi életnek, és Mokos Attilának, a Komáromi Jókai Színház művészének, pályafutásának eddigi érdemdús szakaszáért.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fődíját az eredeti drámaértelmezésért és a kiváló együttes teljesítményért a Vajdasági Tanyaszínház ILJA PRÓFÉTA c. előadása kapta.

Budapest Főváros Önkormányzatának díját a magas színvonalú rendezői, színészi és társulati munkájáért a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház HAMLET c. előadása kapta.

Budapest Főváros Önkormányzatának másik díját a történelmi múlt drámai feldolgozásáért és a két társulat közös teljesítményéért a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata és a Katona József Színház VÖRÖS c. produkciója kapta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Teplánszky díját  A halál nem bicikli és a  Tapasztalt asszony c. előadásokban nyújtott alakításaiért a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának művésze, PÁMER CSILLA kapta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának díját megosztva a Vörös,  A halál nem bicikli és a Tapasztalt asszony c. előadásokban nyújtott alakításaiért a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának  tagja,  G. ERDÉLYI HERMINA és a Portugálban nyújtott alakításáért a Kassai Thália színház tagja, LAX JUDIT kapta.

Kisvárda Város díját megosztva a Vajdasági Tanyaszínház Ilja Próféta c. előadásának díszletéért BOROS VIKTÓRIA és jelmezeiért JANOVICS ERIKA kapta.

Kisvárda Város Polgármesterének díját Az ember komédiája című előadás rendezéséért a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház tagja, TÁBOROSI MARGARÉTA kapta.

Kisvárda város közönségdíját az Újvidéki Színház A PATKÁNYOK c. előadása kapta.