A Kispipi és Kisréce  Nagyváradon

A Kispipi és Kisréce Nagyváradon

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat előadása, a Kispipi és Kisréce február 18-án, vasárnap 11 órától kerül ismét műsorra. Helyszín: Árkádia Bábszínház nagyterem. 3 éven felülieknek.

Helyeket előzetesen foglalni a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve vásárolni online a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Jegyárak: gyerek- és nyugdíjas jegy: 7 lej, felnőtt: 10 lej. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

Vlagyimir Szutyejev azonos című meséjét felhasználva írta és rendezte: Szabó Attila

Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet. Mert – bár maga Kispipi és Kisréce itt is megjelenik, ebben a szövegben alapvetően Bátyó (aki Lóri) és Húgi (aki Zsófi) a főszereplő, no meg kettejük viszonya, azaz maga a testvérjátszma. Szóval? Hirtelen belecsöppentünk a kiscsillagok háborújába? Á, azért ennyire nem durva a helyzet. Bár, egy sötét nagyúr minden nagybátyó életében ott leselkedik, ott ólálkodik húgának jelenlétében.

Kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan győzi le? És legfőképpen: kit? Minderre választ kapunk Nagyinál, falun. Mert bizony egy hét vidéken töltött idő nem csak Nagyi legfinomabb palacsintái, a kert, a háziállatok és a felhőtlen szórakozás ígérete…

 (Forrás: Szigligeti Színház Lilliput Társulat)