A kézdivásárhelyi Városi Színház Liliomfi című vígjátéka februárban

A kézdivásárhelyi Városi Színház Liliomfi című vígjátéka februárban

Hat alkalommal játssza februárban a kézdivásárhelyi Városi Színház Szigligeti vígjátékát

„Soha nem éreztem oly magasztos gyönyört, mint az előadás előkészületei közepette.” Szigligeti Ede

 A kézdivásárhelyi Városi Színház februárban öt városban, hat alkalommal játssza Szigligeti Ede népszerű vígjátékát, a Liliomfit.

Ferburuár 7-én, pénteken 17 órától  a diákoknak és 20 órától a felnőtteknek  játssza a kovásznai Városi Művelődési Házban, jegyek elővételben kaphatók a Városi Művelődési Házban.

Február 9-én, vasárnap 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színházban vendégszerepel a kézdivásárhelyi színház, jegyeket elővételben a Kulturális szervezőirodában vásárolhatnak.

Február 17-én, hétfőn 19 órától a székelyudvarhelyieknek játssza az előadást a Tomcsa Sándor Színház nagytermében, jegyek elővételben a színház jegypénztáránál kaphatók.

Február 18-án, kedden 19 órától a kézdivásárhelyieknek játssza az előadást, amelyre érvényes a Gábor Áron bérlet, ugyanakkor jegyet is lehet váltani az előadásra a Vigadó Művelődési Ház szervezőirodájban.

Február 19-én, szerdán 19 órától a brassói Reduta Kulturális Központban tekinthető meg az előadás, amelyre jegyeket elővételben a kulturális központ jegyirodájában vagy a Brassói Lapok szerkesztőségében válthatnak az érdeklődők.

A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el ez a cselszövésekre és félreértésekre épülő darab. Szilvai professzornak az a terve, hogy gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven színésznek áll, s mint „éhenkórász teátrista” meghódítja Mariska szívét. Az éppen megözvegyült professzor ellenzi a házasságot, pont attól félti a lányt, akihez feleségül szánja. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy nagybátyja akarja elvenni szerelmét… Más választás nincs: szökni kell tehát! Mindenben Liliomfi hű színésztársa, Szellemfi van a fiatalok segítségére. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell eljátszania Liliomfinak ahhoz, hogy elnyerje szerelmét? Erről szól ez a fordulatos, mulatságos darab, amely megőrzött valamit a színészet hőskorának romantikájából.

Az előadás létrejöttét támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.

A kalandok, tréfák és bukfencek mögött – a magyar vándorkomédiások életének egy nyomorúságos és káprázatos fejezete; az a kor, melyet meghatottan úgy emlegetünk: a magyar színészet hőskora.” (Mészöly Dezső)

SZEREPLŐK:

Szilvai, professzor:  KOLCSÁR JÓZSEF

Camilla, nevelőnő: POLGÁR EMÍLIA

Mariska, a növendéke, árva: GULÁCSI ZSUZSANNA

Liliomfi: IMECS MAGDÓ LEVENTE

Szellemfi: PÁLL GECSE ÁKOS

Kányai, fogadós: LUNG LÁSZLÓ ZSOLT

Erzsi, a leánya: APOSTOLACHE KISS ANDREA

Gyuri, pincér: FEKETE LOVAS ZSOLT

Schwartz: ALBU ISTVÁN

Zenebohóc: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Díszlettervező: GOLICZA ELŐD

Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR

Zeneszerző: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Rendező, dramaturg: DÁVID PÉTER

(Sajtóközlemény: Városi Színház)