A kézdivásárhelyi színház Bigámia című komédiája a Figuránál

A kézdivásárhelyi színház Bigámia című komédiája a Figuránál

Március 19-én, hétfőn este 7 órától a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata vendégszerepel a Figuránál. Ray Cooney Bigámia című komédiája a Kézdivásárhelyen múlt évadban bemutatott Ketten a neten főhősének újabb kalandjait kínálja az érdeklődőknek, az előadás rendezője Kolcsár József.

 John Smith londoni taxisofőrnek két felesége és két párhuzamos élete van, melyek nagyon pontos ütemterv szerint működnek. Noteszébe mindig feljegyzi, hogy kinél, mikor, mennyit kell tartózkodnia ahhoz, hogy életének hazugságokra épített kártyavára nehogy meginogjon. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor szolgálat közben egy idős hölgy segítségére siet, azonban fejbe verik, és egy kórházban tér magához. Ez felborítja az ütemtervét, és mivel feleségei hiába várják, aggódni kezdenek, és mindketten értesítik a rendőrséget. A hurok szorulni kezd John körül, ő pedig barátját, Stanleyt kéri meg, hogy segítsen félrevezetni feleségeit és a rendőrtiszteket, mert belegondolni is rossz, mi történne, ha kiderülne az igazság…

Ray Cooney egyszer így vallott egy interjúban saját darabjairól és a vígjátékról általában: „Többnyire olyan alaptörténeteket próbálok kitalálni, melyeknek drámai vagy tragikus végkifejletük is lehetne. Vegyük például John Smith taxisofőr történetét, akiről ha feleségei megtudnák, hogy bigámiában él, összeomlana számára a világ. Egy más író talán tragédiává formálta volna ezt a helyzetet, de az én agyam nem így működik, ezért lett vígjáték. (…) A legtöbb tragédia témája az egyén harca az elkerülhetetlen végzet ellen, a főhős általában saját karakterhibái miatt szenved, melyeket nem tud uralni, és amelyek előbb-utóbb fölé kerekednek. A jó komédia is erre épít, valójában csak a közönség találja viccesnek az eseményeket, a szereplők egyáltalán nem.”

Az előadásra a jegyek ára 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0749.977.381-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Az előadás szereplői: Vass Csaba, Lung László Zsolt, Márdirosz Ágnes, Várkonyi Eszter, Kiss László, Kakucsi Áron Attila, Daczó Zádor, Biró Norbert. Az előadás elkészítésében a rendező munkatársa volt György Eszter díszlet- és jelmeztervező, Veress Emőke ügyelő és súgó, valamint Nagy B. Sándor dramaturg. Ray Cooney darabját Nagy István fordításában láthatja a közönség, az előadás a Bethlen Gábor Alap támogatásával került megvalósításra.