A kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója Sepsiszentgyörgyön

A kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója Sepsiszentgyörgyön

Egy rendkívüli asszonyról, Alma Schindler életéről szól a kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója, amelyet március 24-én Sepsiszentgyörgyön lehet megtekinteni.

 

A Kántor Kata rendezésében készült előadásszöveg, zene és tánc különleges szövedéke, amely Nagy András műve alapján építi fel Alma Schindler portréját. Az 1879-ben művészcsaládban született Alma Schindler Bécs legszebb leánya, később szívtipró dívája, aki számos rendkívüli férfi múzsája volt: Gustav Mahler zeneszerző, Walter Gropius építész, majd Franz Werfel író felesége, valamint Klimt, Kokoschka és Zemlinsky nagy szerelme. A szövevényes életű nő a történet idején vár valakit, egy Papot, akitől megváltást remél, választ a kérdéseire,paradox módon arra kérdésre is, hogy „Mi a szerelem…?”

 

A Játsszuk azt, hogy… ALMA című produkció egy rendhagyó szóló előadás, melyben a főszerepet a kassai Thália Színház tagja – Varga Lívia alakítja. Az előadás rendező-koreográfusa Kántor Kata, dramaturgja Sediánszky Nóra, zeneszerzője Tóth Andor, a látvány-, díszlet- és jelmeztervező Gadus Erika. Varga Lívia mellett a pap szerepében Madarász Máté látható.

A téma a zene, a képzőművészet, az építészet és az irodalom iránt érdeklődők figyelmét is felkelti, mert G. Mahler, A. Zemlinsky, G. Klimt, O. Kokoschka, W. Gropius és F. Werfel alakja is megidéződik a történet által, valamint a hit, a megváltás kérdéskörének paradoxonjai is megjelennek.

A vendégelőadás március 24-én, pénteken 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban.Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (nyitva tartás hétfőtől-csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával, telefonszám 0267 312104).